Sök
Jonas Gustavsson avslutade sin karriär – då har Niklas Lundström fått axla det tunga målvaktsansvaret i LHC.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Hade sett fram emot att lära mig mycket av honom”

När han värvades till Linköping var tanken att han skulle få jobba bakom Jonas Gustavsson. 
När "Monstret" i stället oväntat bestämde sig för att avsluta karriären har Niklas Lundström fått kliva upp och vara förstemålvakt i SHL tidigare än planerat. 
– Jag trivs med det ansvaret, säger 27-åringen till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Linköping HC har haft en tung säsong med svagt spel samt Covid-19 som har härjat i truppen. 

Efter att laget kom tillbaka från ett längre uppehåll på grund av Coronautbrottet i laget har det dock blivit bättre för laget. Fyra av lagets sex vinster den här säsongen har kommit efter återstarten. 

Senast blev det en 3-2-seger mot rivalen HV71 efter straffläggning. 

– Jag tycker att det känns bättre och bättre för varje dag som går. Vi jobbar och hjälper varandra bra. Det blir bättre och bättre, säger målvakten Niklas Lundström om lagets form. 

För Niklas Lundström har det varit en speciell säsong hittills då han är tillbaka i SHL för första gången sedan säsongen 2013/14. Efter en lite knackig inledning på säsongen menar han att det, liksom för resten av laget, har blivit bättre den senaste tiden. 

– Ja, det blir bättre och bättre för egen del också, säger 27-åringen och fortsätter: 
– Jag har en stabil grund och är trygg i det. Det funkar även sådana dagar när det inte känns hundra. Spelar vi bra och stabilt som lag hjälper det också.

”STÖTTAR HANS BESLUT TILL HUNDRA PROCENT”

Den Värmdöfostrade burväktaren värvades till Linköping från allsvenska Vita Hästen inför årets säsong. Från början var det egentligen tänkt att han skulle bilda målvaktstandem tillsammans med Jonas Gustavsson

27-åringen skulle få se och lära lite bakom "Monstret" som förväntades ta en stor roll som lagets förstemålvakt. Bara veckan innan SHL-säsongen började gick dock LHC ut med att Gustavsson tog en paus från ishockeyn. 

För ett par veckor sedan meddelade sedan Jonas Gustavsson själv att han avslutar sin hockeykarriär. Det har lett till att Niklas Lundström har fått kliva upp och ta en större roll med "Monstret" ute ur bilden. 

– Det gick fort där. Jag hade sett fram emot att spela med Jonas och jag såg fram emot ett roligt år där jag skulle få lära mig mycket av honom. Men jag stöttar hans beslut till hundra procent. Nu är jag här och fokuserar på nuet, säger han om situationen. 

Niklas Lundström har fått ta ett stort ansvar i LHC.Niklas Lundström har fått ta ett stort ansvar i LHC.Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

”SKÖNT ATT FÅ SPELA MYCKET”

Därefter har Niklas Lundström fått försöka fylla det tomrummet som Gustavsson lämnat bakom sig. 

Hur har det varit för dig att få det här ansvaret?
– Jag trivs med det ansvaret. Jag gillar att spela mycket. Personligen tycker jag bara att det är skönt att få spela mycket. Men det är ett hårt krig om matcherna varje dag så det kan vända fort om man inte är på tå.

Från början var alltså egentligen planen att Niklas Lundström skulle få spela bakom Jonas Gustavsson men nu har det snarare blivit så att han har fått ta över förstaspaden i SHL mycket tidigare än förväntat. 

Trots att han har fått stå mellan stolparna i 13 av LHC:s 15 matcher den här säsongen ser ser han sig inte som någon förstemålvakt. 

– Vi är ett lag och vi gör detta tillsammans. Den som spelar gör sitt bästa för att hjälpa laget att vinna. Den som är förste- eller andramålvakt så som ni utifrån ser det, det spelar ingen större roll för oss.
– Men det är kul, alla vill spela mycket.

Det har varit en annorlunda resa som Niklas Lundström har gjort det senaste året. Det är nästan exakt ett år sedan som han blev utfryst från Dukla Jihlava i den tjeckiska andraligan. Efter det har han sedan hunnit göra succé i Hockeyallsvenskan samt blivit förstemålvakt i SHL. 

Niklas Lundström trivs med hockeylivet i Linköping.Niklas Lundström trivs med hockeylivet i Linköping.Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

”TRIVS I DEN HÄR SITUATIONEN”

Det har varit en lång väg tillbaka till den svenska högstaligan för 27-åringen. Han spelade i SHL med AIK mellan 2011 och 2014 men därefter har det blivit flera tvära kast för den förre JVM-målvakten. 

Sedan han lämnade AIK 2014 har han spelat i ligor som ECHL (farmarligans farmarliga), Hockeyettan, Danmark samt den tjeckiska andraligan innan han nu har hittat tillbaka till SHL igen. 

– Man har väl haft motgångar, men det har väl alla någon gång. Nu är jag här och det är det jag fokuserar på. Jag mår bra här nu och trivs i den här situationen.

Niklas Lundström har spelat bättre och bättre den senaste tiden men han vill fortfarande utvecklas för att etablera sig på SHL-nivån. 

– Det handlar om att hålla en hög nivå ofta. Jag jobbar mycket med kontinuiteten, avslutar Niklas Lundström


TV: Albin Grewes annorlunda säsong

Matchrapporter: Andrew Gordon och Tyler Morley matchvinnare när Linköping besegrade Frölunda Äntligen seger för Linköping mot Oskarshamn Seger för Leksand borta mot Linköping

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten