Jonas Emmerdahl och Lucas Sandström.
Foto: Bildbyrån
Hockeyettan

811 matchers allsvensk erfarenhet till Hockeyettan-klubben

ANNONS
Östersunds IK spänner musklerna. Under söndagen meddelade Hockeyettan-klubben att den värvat en duo som gemensamt har gjort 811 matcher i Hockeyallsvenskan. Detta i form av backen Jonas Emmerdahl och forwarden Lucas Sandström.

Östersunds IK är trea i Hockeyettan norra efter en ojämn start på säsongen. Nu stärker klubbledningen upp laget med två meriterade nyförvärv för att ytterligare skapa bra förutsättningar inför Allettan efter jul.

På söndagen meddelade sportchefen Per Tagesson att klubben har hämtat in backen Jonas Emmerdahl och forwarden Lucas Sandström.

Emmerdahl, 28, spelade i brittiska EIHL för skotska Fife Flyers i fjol, men har saknat klubbadress den här säsongen. På meritlistan har han 343 allsvenska matcher för Västerås och Björklöven.

– Det känns såklart jättekul att komma hit till Östersund och åter få chansen att spela matcher. Känns som att jag kommit till en proffsig förening med bra förutsättningar där jag vill vara med och bidra till att hjälpen Östersund till Hockeyallsvenskan, säger Emmerdahl.

Sandström, 30, har gjort några matcher för moderklubben Fagersta AIK i Hockeytvåan under hösten. Han spelade i fjol i EIHL även han och stod få för 31 poäng på 44 matcher för Sheffield Steelers. Totalt har han gjort 468 matcher i Hockeyallsvenskan för Mora, Malmö, Leksand, Asplöven, Björklöven och Almtuna.


TV: Tomas Sandström i WIkegård vs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL