Bildbyrån

Malmös succé - förnedrar bottenkollegan

Malmö körde över Bynäs i den första perioden. Tabelljumbon gick fram till 4-0 - efter att ha gjort tre mål i powerplay.  Till slut vann de med hela 7-2.

– Det känns tufft att ligga under med 4-0 när vi gjort en bra period i många anseenden, säger coachen Peter Andersson.

Brynäs kom till dagens match mot Malmö med fyra raka förluster och 6-18 i målskillnad på de matcherna. I sista matchen före landslagsuppehållet släppte de in tre mål under matchens inledande fem minuter, och senast mot Rögle föll de med 4-1. Idag går de mot en ny storförlust - efter att återigen ha stått för en minst sagt tveksam start.

Malmö kontrade in 1-0 genom Emil Sylvegård efter knappt tre minuter, och i mitten av perioden gick Malmö ifrån till 3-0 via två powerplaymål av Jan-Mikael Järvinen och Lars Bryggman.

HERSLEY DOMINANT

Förnedringen blev sedan total när återvändande Patrik Hersley bombade in 4-0 på patenterat vis. Även det i powerplay. Hersley har 1+2 på de tre powerplaymålen.

– Det är en bra period av oss. Vi får lite utdelning i powerplay. Bryggman står mitt i ansiktet, målvakten ser ingenting, säger 4-0-skytten i C More.

Värt att notera är att Malmö hade nio raka matcher utan någon trepoängare. En annan notabel punkt från förstaperioden är att skottstatistiken var jämn: 14-12.

– Fem mot fem-spelet spelar vi jättebra i, vi gör precis det vi vill göra. Det är vår bästa period på väldigt länge.

– Men sen är ju de här tillfälligheterna, boxplaymål och så vidare. Det känns tufft att ligga under med 4-0 när vi gjort en bra period i många anseenden.

MATCHSTRAFF PÅ STJÄRNAN

Brynäs bytte ut Samuel Ersson i första periodpausen och tog in debutanten Adam Matsson, till  vardags i J20-laget. Det verkar ha gett viss effekt. I mittperioden gjorde Brynäs nämligen två mål, via Patrik Berglund, och skapade i alla fall viss nerv i matchen.

Däremot blev det desto tuffare för Gävlelaget när stjärncentern Greg Scott åkte på ett matchstraff för en hög klubba.

I slutperioden gjorde Malmö tre ytterligare mål, genom Lars Bryggman, Joe Veleno och Johan Olofsson, och gick fram till hela 7-2. Det blev också slutresultatet.