Jokerit.
Foto: Bildbyrån
KHL

Efter inträdet i KHL - har gått back med 850 miljoner

ANNONS
2014 lämnade Jokerit finska Liiga och klev in i KHL. Det har bjudit på små sportsliga framgångar – och en enorm ekonomisk förlust. Enligt finska uppgifter ska klubben ha gått back med mer än 800 miljoner kronor under tiden i ligan.

Jokerit från Helsingfors är inne på sin sjunde KHL-säsong just nu. Det var 2014 som klubben drog sig ur den finska ligan för att möta bättre motstånd i den transkontinentala ligan.

Sedan dess har det som bäst blivit två slutspelsbesök i andra slutspelsrundan och tre sortier i första rundan av Gagarin Cup-slutspelet. Detta utöver förra säsongens avbrutna slutspel.

Ekonomiskt sett har det varit ett enda stort mörker. I alla fall om man får tro den rapport från kauppalehti.fi som översatts till svenska av YLE.

ÄGS OCH LEDS AV JARI KURRI

Sajten skriver nämligen att klubben gick 11,3 miljoner euro – drygt 115 miljoner svenska kronor – back under 2020, alltså nästan en miljon euro minus i månaden.

Än värre blir det om man tittar på den totala förlusten sedan inträdet i KHL 2014. Enligt kauppalehti.fi uppgår den till 82,7 miljoner euro, vilket motsvarar närmare 850 miljoner kronor.

Sajten uppger att förlusten har täckts av investeringar och kapitallån.

I Jokerit, som ägs och leds av tidigare storspelaren Jari Kurri, återfinns den här säsongen fyra svenskar; målvakten Anders Lindbäck, backarna Jonathan Pudas och Viktor Lööv samt forwarden John Norman.


TV: Mathias Bromé i WIkegård vs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL