Montage: Bildbyrån
SHL

”Målet är självklart att ta SM-guld med Djurgården”

Innan uppehållet lyckades Djurgården vända en tung säsongsinledning och ta fyra av sex möjliga poäng. En som har varit starkt bidragande till den uppåtgående trenden och som kanske har varit lagets största utropstecken hittills under säsongen är William Eklund. Nu är 18-åringen redo att starta upp igen efter tre veckors paus. 
– Träningar är en grej men match är något helt annat. Det ska bli jättekul att lira, säger han till hockeysverige.se.

Denna säsong har Djurgården bara hunnit spela åtta matcher. På grund av coronasmitta i laget har flera matcher flyttats fram och laget har inte spelat match sedan den 20 oktober. Ikväll är det dock dags igen och en som är taggad på att dra igång är William Eklund, Djurgårdens succéjunior. 

– Det har varit mycket träning och spelfokus. Det ska bli skönt att dra igång, säger han till hockeysverige.se. 

Har det känts oroligt under uppehållet med tanke på all smitta?

– Lite grann, såklart. Men det är ingenting man fokuserar på när man är ute på isen. Man kan bara fokusera på spelet då.

Eklund skulle egentligen har fått en del matcher i kroppen under corona- och landslagsuppehållet. Han var nämligen uttagen till Juniorkronornas finnkamp i Malmö men efter ett coronafall i den svenska truppen ställdes matcherna in i sista stund. 

– Jättetråkigt. Man gick in för att det skulle vara en vanlig matchvärmning där på torsdagen och laddade för match. Det kändes tråkigt, säger Eklund. 

"FÅTT BRA SJÄLVFÖRTROENDE"  

I vinter väntar ett eventuellt JVM för 18-åringen. Han känner dock ingen stress över att inte ha fått spela på länge utan menar att det är lika för alla. Istället fokuserar han på det han kan påverka och hoppas på att ta en plats. 

– Vi får väl se hur det går den här delen av säsongen så får man ta det därifrån, jag försöker bara göra mitt bästa. 

Hur ser du på din säsong hittills?

– En rolig säsong. Lite hackig som sagt men ändå ganska bra. Jag har fått bra självförtroende och hamnat i en bra line med Josefson (Jacob) och Alex (Holtz). Jag är ganska nöjd hittills.

Eklund jublar tillsammans med Josefson och Holtz.Eklund jublar tillsammans med Josefson och Holtz.Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Om Eklund, som kan draftas kommande sommar, fortsätter på samma sätt som innan uppehållet borde chanserna vara goda för en JVM-plats. Han har fått stort förtroende i Djurgården under säsongen och bildar som sagt kedja tillsammans med rutinerade Jacob Josefson och nyligen draftade Alexander Holtz

– Jag tycker att vi kompletterar varandra ganska bra. Vi har fått det att klaffa lite. ”Josef” är en väldigt bra center och Alex en jättebra skytt. Jag försöker att bidra med speed och energi till linan, så det känns bra. 

HAR BYGGT UPP KROPPEN

I fjol blev det 20 matcher i SHL men då kände Eklund mer som att han var ”uppe och testade”. I år har galler bytts ut mot visir och både kropp och självförtroende byggts upp.

– Jag känner mig starkare och snabbare i år, blivit större och kommit in i tempot mer. Jag har fått lära mig det här SHL-tempot på ett annat sätt.

Han är dock tydlig med att det finns mer som han vill utveckla. 

– Mitt skott. Sedan finns det delar i spelet som man alltid kan bli bättre på, det är svårt att säga på rak arm men det är väl skottet som jag ser främst som en utvecklingsprocess. 

– Jag har en ganska bra skytt (Alex) att lära mig lite av. Jag försöker ta lite tips av honom, säger Eklund med ett skratt. 

Eklund tar tips från Holtz när det gäller skottet.Eklund tar tips från Holtz när det gäller skottet.Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

En som har varit viktig i att han har lyckats ta nästa steg är Djurgårdens tränare, Robert Ohlsson.

– Han har betytt väldigt mycket. Jag fick ju chansen förra året och fortsatt förtroende i år. Får man det och självförtroende så blir det mycket enklare att spela. Han bygger upp spelare på det sättet.

”NÄSTAN LITE OVERKLIGT”

Förtroendet från Ohlsson har resulterat i tre mål och två assist på åtta matcher.

Din pappa (Christian) gjorde som bäst 21 poäng i Djurgårdströjan. Tror du att du kan slå det denna säsong?

– Haha, jag vet faktiskt inte. Man får ju hoppas på det man samtidigt inte hoppas för mycket på poäng. Det gäller att fokusera på sitt spel. Sen hade det givetvis varit jättekul att göra det såklart. Vi får se hur det går. 

Hittills har det blivit 28 SHL-matcher för ”Lill-Fimpen”, som i princip har vuxit upp på Hovet. Med tanke på att hans pappa spenderade i stort sett hela karriären i Djurgårdströjan är det oerhört speciellt för honom själv att få göra samma sak nu.

– Vad ska man säga, det är svårt att beskriva egentligen. Det är nästan lite overkligt men det är sjukt kul varje gång man får dra sig tröjan, det är en ära.

Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån

Ikväll får han göra det igen efter ett långt och oplanerat uppehåll.

– Det är ändå matcher man vill spela, träningar är en grej men match är något helt annat. Det ska bli jättekul att lira.

Han är också tydlig med vad hans mål med årets säsong är. 

– Målet är självklart att att ta SM-guld med Djurgården. Jag skulle ljuga om jag sa någonting annat.


Simon Edvinsson om sina förväntningar den här säsongen

Matchrapporter: Timrå avgjorde matchserien mot Djurgården Bra läge för Timrå efter ny seger Timrå vann på nytt mot Djurgården Timrå vann mot Djurgården i första matchen Oskarshamn klart för åttondelsfinal efter seger mot Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 23 maj
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten