Det blir inget spel för Juniorkronorna i Malmö.
Foto: Uffe Bodin
Juniorer

Finnkampen ställs in - efter coronafall

ANNONS
Det blir inga matcher för Juniorkronorna i Malmö den här veckan. Under torsdagen togs beslutet att ställa in Finnkampen på grund av covid 19-fall i den svenska truppen.

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)

I dag, i morgon och på lördag skulle Juniorkronorna möta Finland i Malmö som en förberedelse inför JVM i Edmonton nästa månad. Nu kommer beskedet att matcherna inte blir av.

Anledningen ska vara att det ska finnas spelare i det svenska laget som testats positivt för covid-19. Det bekräftar förbundet på sin webbsida.

– Vi har ett ansvar gentemot spelare, ledare men också våra föreningar samt vårt gästande lag. Därför väljer vi tillsammans med Finlands ishockeyförbund att ta det här beslutet. Vi har gjort ett gediget jobb med testning och isolering av både spelare och ledare och utifrån det känns det skönt att vi har ett system och strukturer som fungerar och där vi upptäcker smitta i ett tidigt skede, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Tidigare under torsdagen kom även beskedet att Småkronornas matcher mot Finland i Vierumäki ställs in av samma anledning.

Juniorkronorna har sedan tidigare fått sin årliga sommarturnering World Junior Summer Showcase i USA inställd, liksom den turnering man skulle ha spelat i Tjeckien i augusti. 

Det här var sista chansen för förbundskapten Tomas Montén att testa spelare inför JVM i Edmonton, som startar 25 december i samma slags bubbla som NHL använde under sitt Stanley Cup-slutspel.

 

Den här artikeln handlar om: