Det går fortsatt tungt för Ville Nieminens Modo.
HockeyAllsvenskan

Modo nollade – för andra matchen i rad

Modos svaga start fortsätter då man förlorade sin femte match den här säsongen i kväll.
Ö-vikslaget förlorade med 3-0 mot Almtuna och har nu blivit nollade tre gånger på sina sex första matcher.

Här följer ett svep från kvällens tre matcher i Hockeyallsvenskan.

Almtuna – Modo 3–0 (2-0,0-0,1-0)

Almtuna: Felix CarenfeltAnton BjörkmanEmil Berglund
Modo: –

När Almtuna var på besök i Örnsköldsvik vann de med 2-0.
När Modo nu var på besök i Almtuna så blev det 3-0 till Almtuna som alltså har vunnit två raka matcher mot Modo – och hållit nollan båda gångerna.

Uppsalalaget imponerade redan i den första perioden då de vann skotten med 16-6 och fick utdelning två gånger. Felix Carenfelt sköt 1-0 och sedan satte Anton Björkman sitt första mål på seniornivå efter att ha gått över 80 matcher i SHL och Hockeyallsvenskan utan att hitta nätet.

Modo repade sig i den andra perioden men lyckades inte få hål på Erik Hanses, som förra säsongen spelade i Modo.

Almtuna kunde sedan avgöra tillställningen när Emil Berglund lade in 3-0 i tom kasse precis i slutet.
Erik Hanses räddade alla 28 skott han fick på sig för att bärga sin 150:e seger i Hockeyallsvenskan.

Modos tunga inledning fortsätter då de endast har en vinst på de sex första matcherna. Målskyttet tryter också för Ö-vikslaget då de bara gjort nio mål på sex matcher. De har nu blivit nollade i tre av sex matcher, alltså i hälften av sina matcher den här säsongen. Modo ligger fortsatt sist i den allsvenska tabellen.

Björklöven – Kristianstad 5–0 (1-0,2-0,2-0)

Björklöven: Justin CrandallAlexander WiklundOlle LissAlex HutchingsZach Palmquist.
Kristianstad: –

Segertåget fortsätter rulla för Björklöven.

Umeålaget har spelat sex matcher den här säsongen och har sex vinster samt 18 inspelade poäng. Alltså fortsatt full pott för "Löven".

Serieledarna dödade kvällens match fort då man ledde med 3-0 efter två perioder. Alexander Wiklund blev en av målskyttarna och han har nu gjort mål i alla fem matcher han har spelat den här säsongen.

I den tredje perioden rullade det vidare och Löven vann sedan med 5-0. Isak Mantler fick i kväll göra sin första match i Hockeyallsvenskan och höll då nollan direkt i debuten genom att rädda 16 skott.

Björklöven fortsätter övertyga i toppen av tabellen men Kristianstad har det tungt. De har varit på en bortaturné i Örnsköldsvik, Timrå och Umeå och det har blivit tre raka förluster för skåningarna som ligger precis över negativt kvalstreck i tabellen.

Mora – Västervik 4–3 OT (0-1,1-0,2-2,1-0)

Mora: Lukas WernblomNils ThomassonMåns CarlssonOskar Stål Lyrenäs (avgörande straff).
Västervik: Axel Jonsson Fjällby 2, Victor Öhman.

Två lag i mitten av tabellen som fått hyfsade starter möttes i Dalarna under tisdagskvällen.

Det blev en svängig tillställning. VIK tog ledningen i den första perioden innan Mora kvitterade i den andra.

I den tredje perioden hettade det dock till då 1-1 blev 2-2 i mitten av perioden innan det blev högdramatiskt i slutet.

Mora sköt 3-2 i powerplay med tre och en halv minut kvar och satte sig själva i förarsätet för att ta de tre poängen.
Med endast 82 sekunder kvar av perioden lyckades dock Victor Öhman få in 3-3 och Västervik tvingade matchen till förlängning.

Det blev fem mållösa minuter och straffar skulle krävas. I straffläggningen kunde Mora knipa bonuspoängen efter att både Nils Thomasson och Oskar Stål Lyrenäs blivit målskyttar.

Dalalaget hade tagit poäng i alla sina fyra första matcher innan man förlorade senast mot Tingsryd. Nu tog man sig alltså tillbaka in i på vinnande spår igen.
Västervik hade inlett säsongen med tre raka segrar men nu har vinden vänt och smålänningarna har i stället förlorat tre raka matcher.

TV: Sebastian Strandberg om sin brokiga karriär