Gunnar Leidborg.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Europa

AIK-legendaren återupptar tränarkarriären

ANNONS
Efter att ha gått utan jobb de senaste åren kommer Gunnar Leidborg vara tillbaka i ett tränarbås kommande säsong.
Han kommer nämligen att vara assisterande tränare bakom förre Örebrocoachen Niklas Sundbland i tyska Schwenninger Wild Wings. 

Gunnar Leidborg har hittat ett nytt hockeyjobb. 

Den 65-årige AIK-legendaren kommer att gå in och bli assisterande tränare i DEL-laget Schwenninger Wild Wings. Där kommer han att jobba bakom den tidigare Örebrotränaren Niklas Sundblad

– Gunnar var huvudtränare i DEL och i Sverige i många år. Han ger oss mycket erfarenhet och lugn samt nya idéer. Vi har känt varandra länge och vi kom överens om att arbeta tillsammans efter bra samtal, säger Sundblad om rekryteringen till klubbens hemsida.

”NIKLAS ÄR VÄLDIGT AMBITIÖS”

Leidborg har tidigare varit tränare i Schwenninger då han tog över laget för 30 år sedan och ledde laget i ett par säsonger. Han har även lett Augsberger Panthers, Revier Löwen Oberhausen, Berlin Capitals, Kassel Huskies och Hannover Scorpions i den tyska högstaligan. 2001 utnämndes han till den bästa tränaren i DEL. 

Den förre målvaktslegendaren har även varit huvudtränare för AIK 1998 och de senaste åren har han haft ansvar för Troja-Ljungby och Kumla. 
Sedan 2017 har han dock inte haft något aktivt tränarjobb, fram till nu. 

– Efter ett kort övervägande och avgörande samtal med min fru, född i Schwenningen, bestämde jag mig för att återvända till verksamheten. Jag vet att jag kan hjälpa Niklas (Sundblad) med min tränarstil och mina förmågor. Han är väldigt ambitiös och hans attityd har motiverat mig att gå in i den nya säsongen med honom, säger Leidborg i ett uttalande. 


TV: Elite Prospects Talk – Miro Heiskanen

Den här artikeln handlar om: