Jubel efter Ondrej Palats avgörande.
Bildbyrån
NHL

FÖRLÄNGNINGSKUNGARNA

ANNONS
Tampa Bay har kvitterat matchserien mot Boston. De vann med 4-3 i natt, sedan Ondrej Palat avgjort matchen i förlängning.

– Jag är nöjd med hur vi svarade upp. Vi förtjänade att vinna, säger Victor Hedman.

Matchserien mellan Boston och Tampa Bay är precis så jämn som de flesta förutspådde. Bruins vann, som bekant, match ett med 3-2 efter att Victor Hedman gjort matchen riktigt spännande via två sena mål. I natt var det Bruins som gjorde ett sent mål - men det räckte inte.

Tampa Bay ledde nämligen med 3-2 sedan Victor Hedman assisterat Blake Coleman till ledningsmålet, Colemans andra i matchen, när Brad Marchand klev fram. Bostonstjärnan gjorde sitt andra mål i matchen och kvitterade till 3-3 med bara 3:58 kvar av ordinarie matchtid.

Matchen gick till förlängning, och det har ju varit något av Tampa Bays paradgren under slutspelet. De vann två matcher i förlängning mot Columbus. Då var det Brayden Point som klev fram som hjälte båda gångerna. I natt kom den tredje raka övertidssegern för Lightning i slutspelet - men den här gången behövde inte Point kliva fram.

"VI SPELADE VÄLDIGT BRA"

I stället var det Ondrej Palat som avgjorde, bara 4:40 in i övertidsspelet. Matchserien var utjämnad.

– Varje gång de gjorde mål, gjorde vi mål. Vi svarade varenda gång. Vi spelade väldigt bra, förutom i den tredje perioden där vi slutade åka skridskor. Förutom det spelade vi väldigt bra, säger den tjeckiske matchvinnaren.

I och med övertidsmålet från Palat skrev målvakten Andrej Vasilevskij historia. Han tog sin 22:a slutspelsseger i Tampa Bay-tröjan, och blev med det klubbens vinstrikaste slutspelsmålvakt. Han passerade Stanley Cup-hjälten från 2004, Nikolaj Khabibulin, och den tidigare förstemålvakten Ben Bishop.

Förutom Palat och Blake Coleman hamnade också Nikita Kutjerov i målprotokollet för Tampa Bay. Nick Ritchie inledde Bostons målskytte i matchen, innan Brad Marchand tog vid och nätade två gånger om.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL