Spelar Dmytro Timashov i Djurgården i höst?
Ronnie Rönnkvist
SHL

UPPGIFTER: Detroit-svensken till Djurgården

ANNONS

Djurgården har tappat en del namnkunniga spelare. Men nu kommer uppgifter till hockeysverige.se på en rejäl förstärkning. Detroits Dmytro Timashov, som är kontraktslös, är på ingång.

Uppgifter till hockeysverige.se gör gällande att Detroits Dmytro Timashov förhandlar om att inleda säsongen i Djurgården. Kontrakten man förhandlar om ska gälla fram till det att NHL sparkar igång igen.

Timashov, som är kontraktslös, spelade i Djurgården som junior mellan 2011 och 2013 innan han flyttade vidare till Modo där han fick göra sin elitseriedebut. Säsongen 2014/15 flyttade han över till Kanada och spelade för Quebec Remparts i juniorligan QMJHL.

Senaste säsongen inledde han i Toronto Maple Leafs. Där NHL-debuterade han, spelade han 39 matcher och svarade för fyra mål och totalt nio poäng innan han plockades upp från waivers av Detroit där han spelade fem matcher. 

23-åringen sitter på utgående kontrakt med Detroit Red Wings, men är så kallad restricted free agent vilket innebär att klubben kan behålla hans rättigheter. 

Säsongen 2017/18 vann han Calder Cup (AHL) med Toronto Marlies tillsammans med bland andra Andreas JohnssonAndreas BorgmanTimothy LiljegrenCalle RosénPierre Engvall och Carl Grundström.   TV: Klingberg ger Dallas matchboll

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL