Sök
Peter Cehlárik.
Foto: Imago sport
SHL

"Fansen i Leksand verkar ha stora hjärtan"

Efter fyra säsonger i Nordamerika är Peter Cehlárik tillbaka i Sverige och SHL igen.
För Hockeysverige.se berättar slovaken om saknaden till Luleå, NHL-tiden i Boston – och vad som lockade honom till Leksand.
– Fansen i Leksand verkar ha stora hjärtan, säger Cehlárik. 

Idag blev det alltså klart att slovaken Peter Cehlárik kommer spela för Leksand närmsta två säsongerna. På meritlistan har slovaken fyra säsonger med Luleå i SHL och 40 NHL-matcher med Boston. Det är med andra ord en välmeriterad 25-åring som flyttar tillbaka till SHL. Vi ska inte heller glömma att Cehlárik hade en sejour hos Per Kenttä i Asplöven.

En tid som han tyckte var både speciell och rolig.

– Det var roligt. Jag bodde på den finska sidan under en månad, men spelade matcherna på svenska sidan, berättar Peter Cehlárik för hockeysverige.se
– Tiden där var min första som proffs, vilket var en del i min utvecklingsprocess. Samtidigt var jag tacksam att få spela matcher trots att jag inte var så gammal.

Du kom till Luleå redan 2011, vad är ditt bästa minne från tiden i klubben?
– Att vinna Champions League. Det är utan tvekan mitt bästa minne. Tiden i Luleå har jag saknat. Redan efter att jag varit borta ett år därifrån började jag tänka tillbaka på vilken fantastisk tid jag hade där.
– Jag var bara 16 år då jag kom dit och blev kvar där under fem år. Deras organisation har hjälpt mig mycket att bli en bättre spelare. 

Peter Cehlárik i Luleås tröja senast det begav sig i SHL 2016.Peter Cehlárik i Luleås tröja senast det begav sig i SHL 2016.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

NHL-DEBUTERADE MED FÖRÄLDRARNA PÅ PLATS

2016 tog Peter Cehlárik sina första skridskoskär in i Bostons organisation. Redan samma säsong fick han chansen att debutera i NHL.

– Jag draftades då jag var 18 år så jag hade varit på några ”development camps” på sommaren. Där hade jag fått en bild av folket och organisationen i Boston, men det var ändå en omställning och jag visste att jag skulle börja spela för Providence.
– Det kom in många spelare den säsongen så det blev många tuffa matcher innan jag fick min chans i NHL. Det var en rolig tid och jag ångrar inte att jag var där. Jag gjorde mitt bästa för att göra det bra och ta mig till NHL, men jag har inte heller stängt några dörrar för att komma tillbaka dit i framtiden.
– Att få spela min första NHL-match var fantastisk. Mina föräldrar och morfar hade bestämt sig för att åka över redan innan. Dagen efter blev jag uppkallad så jag fick ringa mina föräldrar och säga att jag skulle spela i NHL. Så dom fick se mina tre första NHL-matcher på hemmaplan, vilket var väldigt kul.

Var du nervös?
– Kanske lite under första och andra perioden, men när du är inne på isen märker du inte vad som händer runt om dig. Sedan kunde jag spela avslappnat, ha kul, bara vara där och bidra till att vinna matcher.

"VI LYSSNADE MED OLIKA LAG"  

Senaste säsongen svarade Peter Cehlárik för tre matcher i Boston och 48 i Providence innan pandemin stängde ner ligorna.

– Det var en rolig säsong, mitt tredje år. Jag satte press på mig själv andra året eftersom det var sista året på mitt rookie-kontrakt samtidigt som jag ville göra det bra. Jag spelade 20 matcher, men åkte mycket upp och ner till Providence.
– Senaste säsongen kunde jag koppla av mer på både träningar, matcher och vara runt killarna, så förra säsongen kunde jag känna mer glädje. Jag trivdes även bra vid sidan av isen och vi gjorde en bra säsong i Providence. Tyvärr blev det bara två matcher i NHL med Boston i NHL den säsongen.

Peter Cehlárik.Peter Cehlárik.Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports

Hade du chansen att vara kvar i USA eller Kanada kommande säsong?
– Vi lyssnade med olika lag, men jag tog tidigt ett beslut att jag ville komma över till Sverige och framförallt att få spela den här säsongen i Europa.
– NHL eller AHL kanske inte startar förrän i november eller december. Jag tror inte jag skulle klara av att inte få spela hockey på så lång tid så jag ser fram emot att få spela med Leksand kommande säsong.

LANDSMANNEN LOCKADE  

Varför just Leksand?
– (Skratt) Vi pratade med andra klubbar också, men Marek Hrivik var lite till hjälp för mig där. Leksand ville att jag skulle komma dit och spela. Vi hade en dra dialog och kom fram till ett bra kontrakt och jag är verkligen tacksam för folket och fansen runt Leksand.
– Dom har verkligen supportat mig och klubben på ett väldigt speciellt sätt. Jag uppskattar verkligen det och det var en del i mitt beslut att spela i Leksand.

Har du spelat tillsammans med Marek Hrivik tidigare?
– Nej, bara mot honom när han spelade i Rangers farmarlag. Sedan har vi tränat tillsammans på somrarna mellan säsongerna. På så vis har jag lärt känna honom lite.

Marek Hrivík.Marek Hrivík.Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

"FANSEN VERKAR HA STORA HJÄRTAN"  

Peter Cehlárik har tidigare spelat matcher med Luleå i Leksand och ser fram emot att möta klubbens fans.

– Fansen i Leksand verkar ha stora hjärtan. Jag kan säga samma sak om fansen i Luleå. Dom är också fantastisk och supportande.
– Det ska bli riktigt kul att få spela i Leksand och precis som Luleås fans så brinner dom för hockey. Leksand är en lite mindre ort där alla tycks leva för hockeyn så det ska bli kul att spela och bo där.

Hade du någon kontakt med Luleå innan du skrev på kontraktet med Leksand?
– Ja, vi min agent hade lite snack med Luleå om den här säsongen, men vi bestämdes oss för att det var till Leksand jag skulle gå.

Vilka förväntningar har du på säsongen?
– Att växa som spelare, vara en ledare i laget, hjälpa laget att vinna matcher och ta oss till playoff. Jag ser fram emot att få att spela hockey igen och framförallt att få spela i Sverige igen.


TV: Svensken lurar bort försvararen totalt – då gör han inga misstag  

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten