Dallas utjämnade serien – efter slutminutsdrama

Match två mellan Dallas och Calgary såg ut att gå mot förlängning.
Då klev Stars-backen Jamie Oleksiak fram och avgjorde matchen med 40 sekunder kvar av ordinarie matchtid.
5–4-segern innebär att Dallas utjämnar matchserien till 1–1 i matcher.

Dallas såg länge ut att ha nattens match mot Calgary under kontroll, då man ledde med både 3–1 och 4–2 fram till att den tredje perioden skulle starta.

Halvvägs in i den avslutande perioden kunde Tobias Rieder reducera för Flames med ett mål i numerärt underläge och med drygt tre minuter kvar att spela av perioden lyckades Sam Bennett pricka in kvitteringspucken för Flames.

SVENSKEN MED I FÖRARBETET

Matchen såg där och då ut att gå mot förlängning, men i slutändan vad det ändå Dallas som skulle få avgå med segern efter full tid. För med bara 40 sekunder kvar att spela av ordinarie matchtid lyckades Stars defensive back Jamie Oleksiak avgöra matchen till Stars fördel efter att han smugit upp på den bortre stolpen och veteranen Corey Perry hittat honom med en riktig smörpassning.

John Klingberg hade en fin natt för sitt Dallas, då han stod för två passningspoäng i matchen. Även Mattias Janmark hade en assist i matchen, då han fanns med i förarbetet till Oleksiaks dramatiska avgörande.

I Calgary stod Elias Lindholm för en assist, hans andra assist i sluspelet och totalt fjärde poäng.

Dallas Stars – Calgary Flames 5–4 (2–1, 2–1, 1–2)