Joe Cannata storspelade i första matchen för Oskarshamn.

Drömdebut för stjärnvärvningen – storspelade i säsongspremiären

Oskarshamn och Linköping kickade igång sina säsonger i kväll med en träningsmatch i Be-Ge Center.
Det var hemmalaget IKO som knep segern med 4-1 efter att kaptenen Jonas Engström skjutit två mål, samtidigt som nyförvärvet, "Hockeyallsvenskans bästa målvakt", Joe Cannata storspelade i kassen.

Det var utvisningstätt och lite halvslappt spel när Oskarshamn och Linköping möttes för årets första träningsmatch mellan två SHL-lag.

Kaptenen Jonas Engström var den stora härföraren för IK Oskarshamn. Han inledde målskyttet i den första perioden då han gled in framför mål med pucken, visade stort tålamod och rundade Niklas Lundström i LHC-kassen för att sedan lägga in 1-0.

I den andra perioden var Engström framme igen och satte 2-0 genom att styra in ett skott från blålinjen signerat nyförvärvet Philip Samuelsson. Senare blev det även 3-0 då John Dahlström styrde in ett nytt blålinjeskott, den här gången från Nolan Zajac

Linköping försökte skapa målchanser men hade stora svårigheter att få hål på nyförvärvet Joe Cannata som såg omutbar. I den tredje perioden kom dock utdelningen då Patrik Lundh skickade in en reduceringspuck i spel 5-mot-3 efter att ha assisterats av stjärnvärvningen Markus Ljungh

Precis i slutet av matchen kunde det tjeckiska nyförvärvet Jan Ordos peta in 4-1 i powerplay för Oskarshamn.

Det blev ryckigt spel i matchen då båda lagen drog på sig totalt tolv utvisningar och Oskarshamn var värst då man hamnade i sju numerära underlägen men lyckades hålla tätt i boxplay. Det mycket tack vare Cannata som räddade 22 av 23 skott i sin IKO-debut.

IK Oskarshamn – Linköping HC 4–1 (1-0,2-0,1-1)

Oskarshamn: Jonas Engström 2, John Dahlström, Jan Ordos.
Linköping: Patrik Lundh.