Connor Hellebuyck, Andrej Vasiljevskij och Tuukka Rask gör upp om Vezina Trophy 2020.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

De gör upp om priset som årets NHL-målvakt

ANNONS
NHL har tillkännagett de tre målvakter som gör upp om Vezina Trophy 2020. Winnipegs Connor Hellebuyck, Bostons Tuukka Rask och Tampas Andrej Vasiljevskij är finalister till årets pris.

NHL fortsätter att presentera vilka spelare som är nominerade till de priser som vanligtvis delas ut på NHL Awards varje år. Den här gången blir det av förklarliga skäl ingen riktig gala. I stället ska ligan presentera vinnarna via tv i samband med konferensfinalerna i Stanley Cup-slutspelet till hösten.

Under fredagen presenterade NHL de tre finalisterna till Vezina Trophy, priset som delas ut till grundseriens bästa målvakt. Här är det ligans general managers som röstar och inte media.

I år gör Winnipegs Jets amerikan Connor Hellebuyck, Boston Bruins finländare Tuukka Rask och Tampa Bay Lightnings ryss Andrej Vasilevskij upp om priset.

KAN VINNA SIN ANDRA RAKA VEZINA TROPHY

Hellebuyck är en finalist till priset för andra gången i sin karriär. 2018 slutade han som runner-up till vinnaren Pekka Rinne, Nashville Predators. 27-åringen var tvåa i ligan med 31 segrar och hade en räddningsprocent på 92,2.

Rask, 33, jagar sin andra Vezina Trophy i karriären. 2014 vann han sin första. Den här säsongen stoppade han 92,9 procent av skotten i grundserien och vann tillsammans med sin målvaktskollega Jaroslav Halák William Jennings Trophy som det målvaktspar som släppt in minst antal mål.

Vasiljevskij, 25, är den regerande vinnaren av utmärkelsen. Han toppade ligan med 35 segrar och hade en räddningsprocent på 91,7 under grundserien. Han har varit en finalist till utmärkelsen de tre senaste säsongerna.

Den här artikeln handlar om: