Karlskrona tvångsnedflyttas.
Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

KLART: Karlskronas överklagan får avslag – kastas ut ur Hockeyallsvenskan

ANNONS

Karlskrona HK kommer att tvångsdegraderas från Hockeyallsvenskan efter att klubbens överklagan till appellationsnämnden har fått avslag.
– Det är för jävligt. Nu har de dödat hockeyn i Blekinge, säger ordförande Tobias Larsson, till BLT.
KHK meddelar dock att man kommer försöka överklaga ännu en gång.

För nästan exakt en månad sedan förlorade Karlskrona HK sin elitlicens för spel i Hockeyallsvenskan. Svenska ishockeyförbundet meddelade då att klubben skulle tvångsdegraderas på grund av likviditetsbrist. Klubben ska ha haft cirka 10 miljoner kronor i skulder.   

KHK överklagade sedan beslutet till appellationsnämnden i hopp om att få stannar kvar i allsvenskan. 

På måndagen kom dock beskedet att deras överklagan får avslag och tvångsnedflyttningen går därför igenom. 

SKA ÖVERKLAGA IGEN

Anledningen bakom nämndens beslut ska, enligt Blekinge Läns Tidning, vara att klubben inte kunde betala sina skulder den 30 april. 

– Det här beslutet kommer som en chock för oss. Vi har bevisat att det akuta läget var tillfälligt men nämnden väljer ändå att gå på läget per den 30 april och tar inte hänsyn till nuläge. Det är ett slag i ansiktet på KHK och elithockeyn i Blekinge, säger klubbchefen Per Rosenqvist till klubbens hemsida

Klubben meddelar dock samtidigt att man tänker överklaga igen – den här gången till riksidrottsförbundet.

Så som det ser ut just nu kommer Väsby IK få ta Karlskronas plats i Hockeyallsvenskan medan KHK flyttas ner till Hockeyettan.

– Vi har som målsättning att spela i Hockeyallsvenskan. Det här är mål ett i egentligen en treårsplan vi satt upp där vi ska komma till Hockeyallsvenskan.
– Kollar vi på vart vi är idag så är jag övertygad om att vi är redo att ta steget. Sedan kan vi inte ha en organisation som vi haft i Hockeyettan om vi ska spela i Hockeyallsvenskan så det blir för oss att steppa upp ett steg om det skulle bli så, sade Väsbys sportchef Tom Tärnström till hockeysverige.se i juni när beskedet om Karlskronas tvångsnedflyttning kom för första gången. TV: Montreal Canadiens snyggaste mål den här säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL