Sök
Albin Lundin kommer återförenas med radarparterna Jonathan Dahlén och Jens Lööke i Timrå nästa säsong.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Pär Olert/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Superkedjan återförenas: ”Har väldigt roligt ihop”

Den gånga säsongen ingick Albin Lundin i en av Hockeyallsvenskans bästa kedjor.
Nästa säsong återförenas han med radarparterna Jonathan Dahlén och Jens Lööke i Timrå. För hockeysverige.se berättar han nu om kedjans succé.
– Jag lärde mig hur Dahlén och Lööke brukar åka, vart dom gillar att vara, vilka situationer dom gillar att vara i och vart på isen dom söker sig, säger 24-åringen.

SOLLENTUNA (Hockeysverige.se)

Trion Jonathan DahlénJens Lööke och Albin Lundin svarade för inte mindre än 184 poäng senaste säsongen. Kedjan var också en av dom mest sevärda i Hockeyallsvenskan eftersom man sällan kunde förutse vad som skulle hända då dom var på isen. Enligt Timrå-kännaren, Lars Nylin, håller kedjan SHL-klass. Trots det har alla tre valt att spela vidare med Timrå i Hockeyallsvenskan kommande säsong. 

– Jag vet inte riktigt hur vår kedja kom till. ”Fredde” (Fredrik Andersson) och ”Ante” (Anders Karlsson) testade mycket under försäsongen. Dom var rätt tydliga med att vi skulle prova runt under försäsongen, berättar Albin Lundin då hockeysverige.se träffar honom på Sollentunavallen för en intervju. Ni vet där höjdhopperskan Kajsa Bergqvist tog sina första steg på ansatsbanan.
– Jag har spelat med Lööke tidigare då både han och jag var utlånade till Almtuna. Sedan visste nog ”Freddan” och ”Ante” att Dahlén och Lööke fungerade bra tillsammans eftersom dom också hade spelat med varandra tidigare. På den vägen var det. 

I vad sitter kemin mellan er tre?
– Vi har väldigt roligt ihop och kommer bra överens på isen, men även utanför och umgås mycket. Alla tre vill spela en ”give and go” hockey. Jag tror att det är därifrån kemin kommer. 

”FÅR HÅLLA REDA PÅ DE YNGRE GRABBARNA”

Hur mycket är upp-styrt respektive improvisation när ni är ute på isen?
– Självklart är det upp-styrt hur vi ska pressa, återerövra pucken och allt sådant, men mycket händer på instinkt när vi spelar.
– Med Dahlén och Lööke kan lite vad som helst hända och det blir mycket är improvisation. Speciellt i anfallszonen. Då försöker vi bara röra på oss och skapa ytor för varandra. Hamnar vi för nära varandra kan det bli svårt. 

Går det att hitta någon form av telepatisk känsla med vart på isen dom andra oftast befinner sig när man spelar ihop under en hel lång säsong?
– Jag lärde mig hur Dahlén och Lööke brukar åka, vart dom gillar att vara, vilka situationer dom gillar att vara i och vart på isen dom söker sig. Visst kommer sådant, men inte direkt utan mer då man spelat tillsammans ett tag. 

Är din roll i den här kedjan att hålla koll på dom yngre grabbarna?
– (Skratt) I alla fall hålla reda på lite. Sedan är det att ta ett ganska stort ansvar hemåt. Lööke och framförallt Dahlén är extremt offensiv. Då blir det att jag får hålla ordning lite mer bakåt.
– Det är inget jag har hämmats av. Ibland kan jag glömma bort defensiven eftersom jag blir så jäkla sugen på att gå framåt när dom gör det. 

Albin Lundin.Albin Lundin.Foto: Ronnie Rönnkvist

Många höjde på ögonbrynen av förvåning då det stod klart att Jonathan Dahlén skulle bli kvar i Timrå, något som betyder mycket för klubben enligt Albin Lundin. 

– Det tror jag betyder mycket och drar till sig ett väldigt intresse kring Timrå, stan och så vidare. Många pratar om det nu, då vi dessutom ser ut att få ett riktigt bra lag, att det finns ett stort engagemang bland supportar och så vidare. Han är verkligen en stor bidragande faktor till det. 

”VAR INTE SUGEN PÅ ATT VÄNTA PÅ SHL”

Efter Albin Lundins fina säsong trodde många att han skulle hamna i SHL till kommande säsong, men så blev det alltså inte. 

– Det fanns intressen, men det utmynnade inte i några konkreta kontraktsförslag…

Var det du själv som stoppade det?
– Nej, jag stoppade det inte. Det kom aldrig fram något förslag jag kunde ta ställning till. Hade jag velat gå till SHL kanske jag hade behövt vänta över sommaren på att få det klart, men det var jag inte alls sugen på att göra.
– Efter ett tag kände jag att Timrå kunde vara ett väldigt bra alternativ minst en säsong till. Det var så jag resonerade. 

Känner du dig redo att ta steget upp i SHL igen?
– Jo, så känner jag nog. Sedan hade jag inte räknat att det skulle gå så här pass bra poängmässigt förra säsongen.
– Visst känner jag också att jag vill ha en ärlig chans i SHL, vilket jag känner att jag inte fått tidigare. 

Albin Lundin och Jonathan Dahlén var en fruktad duo i Hockeyallsvenskan.Albin Lundin och Jonathan Dahlén var en fruktad duo i Hockeyallsvenskan.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Albin Lundin svarade på 52 matcher för 26 mål och totalt 68 poäng. På det slutade han fyra i hela Hockeyallsvenskan poängliga. 

– Jag fick en väldigt offensiv roll. Säkert mer offensivt än det var tänkt eftersom jag fick spela med Dahlén. Tränarna ville ha in honom mycket i anfallszonen, i ”anfalls-tek” och sådana lägen. I och med det fick jag såklart också en skjuts.
– Efter hand blev jag bekväm med att spela i sådana situationer och komma i bra skottlägen. Jag kunde använda mitt skott mer, vilket jag tycker att jag inte haft utrymme för på samma sätt i andra rollerna jag haft.
– Dessutom fick jag spela mycket powerplay där vi gick jättebra i början. Sedan trillade det in många mål i inledningen, vilket var en stor bidragande orsak till att jag inte behövde tänka så mycket. Allt bara kom. 

Fick du också ett större ansvar i den roll Timrå gav dig?
– Ja, det tycker jag verkligen. Rollen var helt annorlunda mot vad jag tidigare haft i Hockeyallsvenskan eller SHL. Just det här att jag verkligen fick chansen rejält i powerplay och spela i mycket i offensiva situationer.
– Ibland spelade jag även boxplay och jag tyckte det bara var väldigt kul att få spela mycket. 

ALDRIG SPELAT I EN SÅ BRA KEDJA TIDIGARE

Med framgångarna för trion förra säsongen ökar också förväntningarna på deras kedja, något som Lundin bara ser som något positivt. 

– Jag tänker inte något speciellt mer än att det är kul. Vi kände rätt snabbt då vi spelade bra i början av förra säsongen att vi måste hålla i det här och inte börja slappna av.
– Känna press och så där är i alla fall inget jag tänker på nu under sommaren eller något jag går och grubblar över. Det känns, som sagt var, bara roligt.
– Sedan är det inte bara vår kedja som kommer att bidra i Timrå. Vi har många andra bra och skickliga spelare så vi kommer vara ett starkt lag som ställer upp nästa säsong. 

Om du blickar tillbaka på karriären, har du någon gång spelat i en liknade stark kedja som den med dig, Dahlén och Lööke?
– Nej, absolut inte på den här nivån. Vi var väldigt starka någon säsong i Djurgårdens J20 då vi hade Patrik Klüft som tränare och vann SM-guld. Det var en stark 96 årgång. Vi hade även några 95:or och 97:or med. Där hade jag en ungefär liknande roll, säger Albin Lundin som elitseriedebuterade samma säsong, 2014/15, som han var med och vann JSM-guldet.
– Örebro borta. Jag hade något bra läge i den matchen, men det jag minns mest var att jag skulle göra en intervju. Då var jag riktigt nervös (skratt). Annars kände jag nog mest att det var kul och coolt att få vara med.

Albin Lundin har två äldre bröder som också spelar/har spelat hockey.Albin Lundin har två äldre bröder som också spelar/har spelat hockey.Foto: Ronnie Rönnkvist

Under juniortiden i Djurgården fick Albin Lundin chansen att spela med sin bror Jacob som idag spelar i Vallentuna. 

– Vi spelade faktiskt några gånger tillsammans. Han var i J18 då jag var i U16. Jag fick komma upp och spela lite i J18 också. Sedan spelade vi även tillsammans lite i J20. Nu vet jag inte hur många, men vi har gjort några matcher i samma kedja, vilket var kul.

Handen på hjärtat, vem av er tre bröder, du, Jacob eller Lucas var eller är den största talangen?
– (Skratt) Min äldsta brorsa spelar inte längre så… Jag tror att det i början var rätt jämt mellan mig och Jacob. Han var nog faktiskt bättre än mig i början.
– Vi har alltid haft varandra att träna med så varje sommar tränar vi tillsammans. Det är också väldigt skönt att ha någon jag känner bra att träna med. Nu spelar han i Vallentuna.

Hur kommer det sig att du spelar i toppen av Hockeyallsvenskan medan han är i ettan med Vallentuna trots att ni haft ungefär samma förutsättningar?
– Jag vet faktiskt inte. Vi har i alla fall haft samma tränings-vilja. Jag tror det i alla fall. Sedan tror jag att det varit mycket tillfälligheter. Vi hade ett väldigt starkt J20-lag i Djurgården där det var förvånats värt många som fick ett Juniorkontrakt med A-laget.
– Då fick vi vara kvar i J20 eller hjälp med en utlåning till Hockeyallsvenskan och prova på det, men jag vet inte varför det blev som det blev. 

Vi är på Sollentunavallen nu, varför blev det hockey och inte friidrott för dig?
– Det är en väldigt fin friidrottsanläggning här, säger Albin Lundin och blickar ut över dom blåa löparbanorna och den knallgröna gräsmattan samtidigt som ett 20-tal barn leker på höjdhoppsmattan intill oss.
– Jag friidrottande ingenting. För mig var det bara hockey och fotboll (Edsberg). Jag kände ganska tidigt att fotbollen inte var lika kul som hockeyn. Dessutom var jag mycket bättre på fotboll än hockey. Det gjorde också att jag tyckte att hockeyn var betydligt roligare än fotbollen, avslutar Timråanfallaren. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten