Vitalij Kravtsov.
Bildbyrån
NHL

Lämnade under säsongen - nu återvänder forwardslöftet

ANNONS
Han skickades hem till Ryssland under säsongen. Nu ser Vitalij Kravtsov emellertid ut att återvända till New York Rangers till slutspelet.

Det har varit mycket skriverier om Lias Anderssons framtid i New York Rangers, efter att han både begärt en trejd och lånats ut till HV71. Men det är inte den enda jättetalangen som haft problem med att få fäste i Rangers.

Den ryske forwarden Vitalij Kravtsov  som draftades som nionde spelare totalt i draften 2018, åkte till den här säsongen över till Nordamerika för att försöka slå sig in i laget men fick inleda säsongen i AHL. Efter bara 39 matcher där lånades han sedan ut till Traktor i KHL. Där blev det 2+1 på elva matcher - och två assistpoäng på tre matcher i klubbens farmarlag i VHL.

"VI FÅR SE HUR DET GÅR"  

Men trots en, i stora delar, tung säsong vill New York Rangers plocka över 20-åringen till sommarens slutspel. Det bekräftar klubbpresidenten John Davidson.

– Han kommer komma över till vårt träningsläger och sen får vi se hur det går. Vi kommer behöva så mycket bredd och skicklighet som möjligt när, säger han i ett klipp på klubbens sociala medier.

Vitalij Kravtsov noterade 6+9 på sina 39 matcher i farmarlaget Hartford Wolf Pack. Hans New York Rangers möter Carolina Hurricanes i "play in"-rundan innan det riktiga slutspelet börjar.

Tidigare har det rapporterats att Lias Andersson tackat nej till Rangers inbjudan om att delta på klubbens träningsläger inför slutspelet.


TV: Throwback – Oliver Kylington draftas 2015

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM