Jens Jakobs
Bildbyrån
Nyheter

Allsvenska poängkungen aktuell för division tre-spel

ANNONS
Sedan HockeyAllsvenskan startade i sin nuvarande form har ingen gjort fler poäng än han. Nu kan Jens Jakobs hamna i Division 3 - och spela i IK Pantern.

– Jens är sugen, bekräftar Joakim Tillgren, tränare och sportchef i Pantern, för Sydsvenskan.

Tidigare har Joakim Tillgren bekräftat att den tidigare Panternstjärnan Kim Johansson är nära spel i klubben kommande säsong. Nu säger sportchefen att IK Pantern har ännu ett riktigt tungt namn på gång.

Det rör sig om Jens Jakobs. Den 35-årige veteranen är tidernas poängkung i HockeyAllsvenskan, med 316 poäng sedan starten säsongen 2005/2006.

–  Jens är sugen och säger att han har svårt att sluta med hockeyn helt, säger Joakim Tillgren, tränare och sportchef i Pantern, till Sydsvenskan.

"ÅRHUNDRADETS BÄSTA"

Jakobs spelade den gångna säsongen för Nottingham Panthers i EIHL, men där blev det bara sex matcher och ett mål för den ex-allsvenska stjärnan. Han har drygt 500 allsvenska matcher och över 100 framträdanden i SHL på meritlistan.

Även Viktor Holmkvist, som förra säsongen spelade för KRIF i HockeyEttan är aktuell för spel med Pantern.

–  Redan i april la jag fokus på Kim (Johansson) och ”Honken”. Sedan har Jens kommit in i bilden. Kan jag få in alla tre måste det på pappret vara århundradets bästa division 3-lag, säger Joakim Tillgren.

Den här artikeln handlar om: