Jeff Carter.
Foto: Bildbyrån/Jayne Kamin-Oncea
NHL

Veteranforwarden opererad – förväntas vara spelklar till nästa säsong

ANNONS

En tung säsong avslutades i förtid när Jeff Carter ådrog sig en magmuskelskada i februari. Nu har Los Angeles Kings veteranforward opererats.

Det var i en match mot Winnipeg Jets den 18 februari som Jeff Carter skadade sig. Han missade sedermera de tio sista matcherna laget spelade innan säsongen 2019/20 pausades. 

Under gårdagen meddelade Los Angeles Kings att 35-åringen opererades för sitt magmuskelbesvär förra veckan och att han förväntas vara spelklar när nästa säsong startar. Anledningen till att han tvingats vänta på en operation är för att coronautbrottet försvårade möjligheter att få skadan åtgärdad tidigare.

Carter, som vunnit två Stanley Cup med Kings, sköt 17 mål och hade 27 poäng på 60 matcher för Kings under 2019/20. Eftersom laget inte kvalificerade sig för att vara med i den avslutning av säsongen som NHL planerar att hålla senare i sommar kommer kanadensaren att få gott om tid på sig att rehabilitera sig efter operationen. I nuläget verkar det inte som om säsongen 2020/21 kommer att starta förrän till årsskiftet.

Jeff Carter har två år kvar på det elvaårskontrakt värt 58 miljoner dollar som han ursprungligen skrev med Philadelphia Flyers i november 2010. Carter trejdades till Columbus Blue Jackets 2011 och sedan vidare till Kings 2012. 

Innan sin skada under säsongen hann Carter spela sin 1 000:e match i NHL.


TV: NHL-säsongens snyggaste mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL