Chris Abbott, Kent Norberg och Henrik Evertssons klubbar har fått in miljontals kronor.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Så mycket har de svenska klubbarna tjänat på NHL-kontrakten

Varje off season skriver många unga, lovande svenska spelare kontrakt med NHL-klubbar. Den här våren har inte varit något undantag, då tio svenskar än så länge skrivit kontrakt inför nästa säsong.
Fler kommer det med all säkerhet bli, men här är en sammanställning på de tio spelare som skrivit sina NHL-avtal – och hur mycket pengar som hittills tillfallit de svenska klubbarna.

För de tio första spelarna får de svenska klubbarna drygt 2,5 miljoner kronor för varje spelare. Från den elfte spelaren och uppåt så höjs den premien till drygt 3,5 miljoner kronor per spelare. Tio procent av dessa pengar tillfaller sedan en rad regionala projekt, klubbar i SDHL samt spelarnas moderklubbar.

Deadlinen för NHL att sajna svenska, odraftade spelare är den 15 juni.

De svenska spelarna som skrivit NHL-kontrakt under våren följer nedan, samt information hur mycket pengar respektive klubb får ta del av:

Nils Höglander (Från Rögle till Vancouver)

Så fördelas pengarna (ca): 1,25 miljoner kronor till Rögle och 1,25 miljoner kronor till AIK.

Det kom förmodligen inte som någon större överraskning för Rögles ledning när det i slutet av april stod klart att Höglander sajnat sitt treåriga entry level-kontrakt med Vancouver Canucks. 

Canucks valde Höglander i andrarundan i förra sommarens draft och den 19-årige västerbottningen stod för en fin säsong i Rögletröjan den gångna säsongen med flertalet läckra mål

Var Höglander spelar nästa säsong är alltjämt oklart, men i en intervju med Hockeysverige gjorde Höglander klart att han siktar på att ta en plats i Vancouvers NHL-trupp till den kommande säsongen.

Pengarna för Höglanders NHL-deal fördela broderligt mellan AIK och Rögle, klubbarna han spenderat två säsonger vardera i under de senaste fyra åren.

Nils Höglander.Nils Höglander.Foto: Bildbyrån

Linus Sandin (Från HV71 till Philadelphia)

Så fördelas pengarna (ca): 1,25 miljoner till Rögle, 625 000 kronor HV71 och 625 000 kronor till Almtuna.

Rögle får ytterligare en skönt slant för Linus Sandins NHL-kontrakt, då Uppsalasonen spenderade två säsogner mellan 2017 och 2019 i Ängelholmsklubben. Almtuna och HV71 får dela på de resterande pengarna, vilket förmodligen är en ytterst välkommen slant in i främst Almtunas plånbok.

Efter att haft en anonym SHL-roll i Rögle 2017/18 blomstrade Sandin ordentligt säsongen därpå då han gick från tre till 16 fullträffar. Den gångna säsongen i HV-tröjan ökade 24-åringen sin målskörd till 19 mål, vilket fick Philadelphia att sajna honom.

Kontraktet med Flyers sträcker sig över nästa säsong och har en lönetaksträff på 925 000 dollar, drygt 8,6 miljoner kronor. 

Linus Sandin.Linus Sandin.Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Mathias Bromé (Från Örebro till Detroit)

Så fördelas pengarna (ca): 1,875 miljoner kronor till Mora och 625 000 kronor till Örebro.

Klubben har brottats med stora ekonomiska problem under våren, men snart kommer sköna slantar att trilla in på dalalagets konto. Det kan man tacka Mathias Bromé för, som under våren tecknade ett ettårskontrakt med Detroit som kan bli värt så mycket som drygt 1,1 miljoner dollar, enligt CapFriendly.com.

Bromé hade NHL-anbud redan förra sommaren, men valde då att tacka nej för att ta ytterligare ett år i SHL. Den gångna säsongen blev Tre Kronor-forwardens poängbästa i karriären, då han producerade 43 poäng (17+26) på 52 SHL-matcher för Örebro, som alltså också får en del av Bromé-kakan.

Mathias Bromé.Mathias Bromé.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Victor Brattström (Från Timrå till Detroit)

Så fördelas pengarna (ca): 2,5 miljoner kronor till Timrå.

Efter att ha draftats som överårig 2018 har Brattström via tre seniorsäsonger i Timrå lyckats spela till sig ett NHL-kontrakt med Detroit Red Wings. Målvakten, som kommer från Göteborg och har Frölunda som moderklubb, anslöt till Timrå från Frölundas juniororganisation 2016 vilket innebär att det är medelpadingarna som får hela summan (bortsett från de tio procenten som försvinner till andra ändamål) rakt in på kontot.

Kontraktet med Detroit sträcker sig över säsongen 2021/22 och nästa säsong kommer Brattström vara utlånad till finska KooKoo, där han blir lagkamrat med tidigare Timråpolarna Vilmos Gallo och Erik Karlsson.

Victor Brattström.Victor Brattström.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

Fredrik Händemark (Från Malmö till San Jose)

Så fördelas pengarna (ca): 2,5 miljoner kronor till Malmö.

Händemarks imponerande resa tog honom från ett kontrakt med allsvenska nykomlingen Pantern till NHL-kontrakt med San Jose inom loppet av drygt fyra år.

Dalmasen har spenderat de fyra senaste säsongerna i Malmö Redhawks, vilket gör att SHL-klubben blir ensam klubb att få ta del av de miljontals kronor som NHL delar ut i samband med Händemarks kontraktsskrivande.

Den gångna säsongen producerade 26-åringen från Björbo 38 poäng (14+24) på 52 SHL-matcher, hans  överlägset bästa poängnotering i SHL-karriären.

Kontraktet med San Jose är värt 925 000 dollar enligt CapFriendly.com.

Fredrik Händemark.Fredrik Händemark.Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic

Theodor Lennström (Från Frölunda till Edmonton) 

Så fördelas pengarna (ca): 1,25 miljoner till Färjestad, 625 000 kronor till Frölunda och 625 000 kronor till BIK Karlskoga.

Redan förra säsongen hade Lennström NHL-anbud att ta ställning till, men liksom Mathias Bromé valde Frölundabacken att stanna ett år till i Sverige för att sedan ta steget över till Nordamerika. Edmonton var laget som vann dragkampen om svenskens signatur och hans namnteckning på Oilers-kontraktet innebär att lite drygt 1,25 miljoner kronor kommer att ramla in på Färjestads konto i framtiden. Detta eftersom att stockholmaren spenderat två av sina fyra senaste säsonger i Karlstadsklubben.

Lennströms kontrakt med Edmonton sträcker sig över den kommande säsongen och är enligt CapFrienldy värt 925 000 dollar.

Theodor Lennström.Theodor Lennström.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Filip Berglund (Från Linköping till Edmonton) 

Så fördelas pengarna (ca): 2,5 miljoner till Skellefteå.

Efter att ha spenderat hela sin hockeykarriär i Skellefteå valde Berglund att lämna Västerbotten för ett nytt äventyr i Östergötland och Linköping. Kort därefter stod det klart att Edmonton valt att säkra upp den högerskjutande backens tjänster de kommande två säsongerna Hade Edmonton inte sajnat Berglund innan den 1 juni hade NHL-klubben gått miste om LHC-backens rättigheter.

Inga pengar kommer dock att tillfalla Linköping då Berglund ännu inte spenderat en säsong i klubben, vilket gör att Skellefteå får 2,5 sköna miljoner in på kontot.

Filip Berglund återförenas med Bert Robertsson i Linköping.Filip Berglund.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Johannes Kinnvall (Från HV71 till Calgary) 

Så fördelas pengarna (ca): 1,25 miljoner till Timrå, 625 000 kronor till HV71 och 625 000 kronor till Brynäs.

Så sent som 2015 spelade Kinnvall juniorhockey i Valbo. Den gångna säsongen var han en av SHL:s mest prominenta backar och producerade hela 40 poäng (1+29) på 51 matcher för HV71.

Kinnvalls framfart i Jönköping gick inte NHL-klubbarna obemärkt förbi. Under våren skrev 22-åringen, som aldrig draftades av någon NHL-klubb, på ett tvåårskontrakt värt drygt 17 miljoner kronor.

De stora vinnarna i Kinnvalls kontraktsskrivande är, förutom Kinnvall själv, Timrå. 22-åringen spenderade två av sina fyra senaste säsonger i klubben, vilket gör att man får in 1,25 miljoner på kontot i och med backens kontrakt med Flames. 

Kinnvalls kontrakt gör även att Timrå för stunden är det lag som tjänat mest pengar på NHL-avtal under våren.

Johannes Kinnvall.Johannes Kinnvall.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Fredrik Karlström (Från Växjö till Dallas) 

Så fördelas pengarna (ca): 1,25 miljoner till Linköping, 625 000 kronor till Växjö, 625 000 kronor till AIK.

I sista stund lyckades Dallas och Karlström komma överens om ett tvåårsavtal. Om man inte hade lyckats nå en överenkommelse innan den 1 juni var över skulle Stars tappa rättigheterna, vilket man nu alltså inte gör.

I och med Karlströms signatur tillfaller 1,25 miljoner kronor till Linköping, klubben Karlström representerade mellan 2017 och 2019. De resterande slantarna får Växjö och AIK snällt dela på.

Karlström kommer dock inte lämna Växjö, utan lånas ut till smålänningarna en säsong för att få fortsätta utvecklas på hemmaplan

Fredrik Karlström.Fredrik Karlström.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Linus Högberg (Från Växjö till Philadelphia)  

Så fördelas pengarna (ca): 2,5 miljoner till Växjö.

Även för Linus Högberg krävdes det att han skulle sajna ett NHL-kontrakt senast 1 juni för att inte Philadelphia skulle tappa rättigheterna till honom och under helgen som föranledde deadlinen skrev den tidigare JVM-backen på ett tvåårigt entry level-kontrakt med klubben.

Tack vare Högbergs signatur får nu Växjö in 2,5 sköna miljoner på kontot. I och med Högberg och Karlströms sena påskrifter har smålänningarna hittills dragit in över tre miljoner kronor på NHL-avtal, vilket gör att de landar in på en tredjeplats bland de svenska klubbarna.

Linus Högberg.Linus Högberg.Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Klubbarna som tjänat mest på NHL-kontrakten (cirka)

1. Timrå IK: 3 750 000 kronor
1. Rögle BK*: 3 750 000 kronor
3. Växjö Lakers: 3 125 000 kronor
4. Skellefteå: 2 500 000 kronor
4. Malmö: 2 500 000 kronor
6. AIK: 1 875 000 kronor
6. Mora: 1 875 000 kronor
8. HV71: 1 250 000 kronor
8. Färjestad: 1 250 000 kronor
8. Linköping: 1 250 000 kronor
11. Brynäs: 625 000 kronor
11. BIK Karlskoga: 625 000 kronor
11. Almtuna: 625 000 kronor
11. Örebro: 625 000 kronor
11. Frölunda: 625 000 kronor

*Förutom Höglander och Sandin har även Kodie Curran skrivit på ett NHL-kontrakt, vilket gör att Rögle får in ytterligare 1,25 miljoner kronor in på kontot.

Timrås sportchef Kent Norberg har all anledning att le.Timrås sportchef Kent Norberg har all anledning att le.Foto: Bildbyrån/Pär Olert


TV: Ur arkivet: Blues-spelarens jättetabbe - kastar pucken i eget mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten