Ottawa-coachen D.J Smith säger att klubben kan utse Erik Karlssons efterträdare till nästa säsong.
Foto: Bildbyrån
NHL

Ottawa uppges vara redo att utse Erik Karlssons efterträdare

ANNONS

Sedan Erik Karlsson trejdades till San José Sharks har Ottawa Senators inte utsett en ny lagkapten. 
Till nästa säsong kan det dock ändras då klubben nu uppges vara redo att hitta Karlssons efterträdare.
– Vi har pratat lite om att utse en kapten till nästa säsong, bekräftar coachen D.J. Smith för Ottawa Sun

Denna NHL-säsongen har fem NHL-lag valt att spela utan en lagkapten: New York Rangers, Ottawa Senators, Vegas Golden Knights, New Jersey Devils och Detroit Red Wings. 
Till nästa säsong kan det dock bli åtminstone ett färre. 

Ottawa kan nämligen vara på väg att utse sin första lagkapten sedan Erik Karlsson trejdades till San José inför säsongen 2018/19. 

– Det är något som jag och Pierre Dorion (general manager) har pratat om. Det är en del tuffa beslut som behöver fattas på det området; Är spelarna redo? Är det bäst att göra det nu? Eller vänta ett år till? Detta är något som vi kommer att diskutera genom hela sommaren, säger 'Sens' huvudtränare D.J. Smith till Ottawa Sun.

”MÅSTE VARA REDO ATT TA DET ANSVARET”

Under årets säsong hade klubben endast tre assisterande kaptener samtidigt. För det mesta var det forwarden Jean-Gabriel Pageau tillsammans med backarna Mark Borowiecki och Ron Hainsey som delade på kaptensansvaret. Efter att Pageau trejdades till New York Islanders fick istället backtalangen Thomas Chabot ett 'A' på bröstet. 

23-årige Chabot skrev under årets säsong på ett maffigt kontrakt som ger honom åtta miljoner dollar per säsong de närmaste åtta åren. Han har tidigare pekats ut som en stark kandidat att ta över kaptensrollen i Ottawa men D.J. Smith varken säga bu eller bä. Han understryker dock att spelaren i fråga måste vara redo att axla det ansvaret. 

– Om spelaren inte är redo så kan det påverka hans spel. Kaptenen kan inte låta sitt spel påverkas oavsett resultatet i matchen eller hur resten av laget spelar. Detta är något som vi ska diskutera och komma fram till ett beslut kring, säger Smith till Ottawa Sun. 


TV: Tränaren inför draften – pekar ut svenska legendarerna som exempel

Den här artikeln handlar om: