Michela Cava och Johanna Olofsson.
Bildbyrån
SDHL 1

Erbjöds förlängning - men stjärnorna lämnar Brynäs

ANNONS
De var två av Brynäs många storvärvningar inför förra säsongen. Nu lämnar Michela Cava och Johanna Olofsson klubben.

– De har fattat ett beslut att söka nya utmaningar i sina karriärer, säger klubbens damansvariga Erika Grahm till Brynäs webbplats.

Brynäs lassade på med ett gäng stjärnor inför förra säsongen. Ett par av dem, poängdrottningen Michela Cava och landslagsbacken Johanna Olofsson, kom från Modo.

Nu står det klart att det bara blir ett år i Gävle för stjärnduon, som båda väljer att lämna förra säsongens tabelltrea. Michela Cava, som alltså vann SDHL:s poängliga säsongen 18/19, landade på 45 poäng på 36 matcher under säsongen. Den tungt landslagsmeriterade Olofsson gjorde 16 poäng på 33 matcher från sin backplats.

– Det var två spelare med stora roller och som bar mycket istid i vårt lag under förra säsongen. Vi hade gärna fortsatt tillsammans, men de har fattat ett beslut att söka nya utmaningar i sina karriärer, säger sportchefen Erika Grahm.

ÅTERVÄNDER POÄNGSPRUTAN?

I övrigt erbjuds backen Georgina Farman ingen förlängning, medan både Mariam El-Mahmadi och Hilda Törner lämnar klubben trots gällande kontrakt. 

– Vi har haft i båda fallen haft en dialog och i samförstånd valt att bryta det sista året på kontrakten. Hilda fortsätter att försäsongsträna med truppen och är erbjuden en plats med en stor och utvecklande roll i vårt samarbetsprogram med Sandvikens IK.

Erika Grahm säger också att hon hoppas att Katerina Mrázova, som gjorde stor succé med 51 poäng och slutade tvåa i den interna poängligan, kommer återvända till klubben.

– Vi har en positiv dialog med Mrazova och arbetar för att hon kommer tillbaka och vidareutvecklar ett fantastiskt förstaår i Brynäs IF och SDHL.

Den här artikeln handlar om: