Max Domi.
Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
NHL

Stjärnan sitter på utgående kontrakt: ”Älskar att spela här”

ANNONS

Flera spelare sitter i en osäker kontraktssituation just nu. En av dem är Montrealstjärnan Max Domi som kan bli restricted free agent efter årets säsong. Han är dock tydlig med att han vill stanna hos Canadiens.
– Min förhoppning är att vara kvar här en lång tid framöver, säger 25-åringen till nhl.com

Max Domi fick sitt stora NHL-genombrott förra säsongen då han var den bästa spelaren i Montreal Canadiens och blev en publikfavorit i klassikerklubben. Den här säsongen har han inte riktigt lyckats leva upp till de 72 poäng han stod för förra året men hans spel gör fortfarande att han är en favorit hos fansen och en av Canadiens viktigaste spelare. 

Den 25-årige forwarden sitter dock på ett utgående kontrakt och kan bli restricted free agent efter säsongen. Han själv är dock säker på vad han vill. 

– Allt jag kan säga är att jag vill spela i Montreal, jag vill vara här. Jag älskar att spela här, jag älskar mina lagkompisar, jag älskar laget och jag älskar staden. Min förhoppning är att vara kvar här en lång tid framöver. Så har jag känt ända sedan jag spelade min första match här, säger den förre stortalangen till nhl.com.

”KUNDE INTE BRY MIG MINDRE OM ETT KONTRAKT NU”

Domi säger dock att han och Montreal ännu inte har inlett kontraktsförhandlingar. Han menar att det känns väldigt oviktigt med tanke på den rådande pandemin. 

– Jag förstår att det kommer en punkt då kontraktet löper ut och man behöver förhandla om ett nytt och allt sådant där. Just nu är det dock så mycket annat som händer i världen som är viktigare än mitt avtal, så är det bara, säger Domi och fortsätter: 
– Jag kunde inte bry mig mindre om ett NHL-kontrakt just nu. Jag vill bara se till att vi gör allting vi kan för att hålla oss i säkerhet och vara redo för när det återgår till någorlunda normalitet. Jag fokuserar på att hålla kontakt med min familj och se till så att de mår bra. Det är det viktigaste för mig för tillfället. När tiden kommer för att prata om kontrakt och se vad som händer i framtiden då kommer vi att ta det men det är inte aktuellt nu. 

Max Domi har gjort 44 poäng på 71 matcher den här säsongen vilket är tredje bäst i Canadiens. Montreal ser ut att ha gott om löneutrymme till nästa säsong och det vore därför överraskande om Domi inte skulle bli kvar i klassikerklubben. 

FAKTA

Vad är en restricted free agent?

Innan en spelare har blivit 27 år eller spelat i NHL i minst sju år räknas den som restricted free agent. Det innebär att klubben som hade rättigheterna till spelaren den senaste säsongen även fortsättningsvis har det. Efter 27 års ålder, eller sju säsonger i ligan, kan spelaren bli unrestricted free agent. Spelaren har då möjligheten att kliva ut på öppna marknaden när det kontraktet löpt ut och ta emot anbud från övriga klubbar i ligan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch