Ryan Miller.
Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports
NHL

Kan tvingas sluta efter pandemin: "Försöker vara realistisk"

ANNONS

Han hade hoppats kunna fortsätta spela någon säsong till. Men coronapandemin kan förändra de planerna drastiskt. Målvakten Ryan Miller säger i en intervju med Sportsnet att han kan tvingas sluta.
– Jag gillar verkligen att spela, men jag vill se hur saker och ting utvecklas, säger amerikanen.

Ryan Miller fyller 40 år i juli. Men trots sin ålder har den tidigare storstjärnan under de senaste åren visat sig vara en pålitlig backup till John Gibson i Anaheim Ducks. Trots att laget har haft de tungt senaste åren har målvaktsspelet från den amerikanska duon varit starkt.

Millers kontrakt med Ducks går ut efter den här säsongen, men även om han känner att han kan ha mer ishockey i sig finns det omständigheter han inte kan påverka som gör att vi kan ha sett det sista av 39-åringen i NHL.

I en intervju med Sportsnet förklarar Miller varför han kan tvingas lägga av till en följd av coronapandemin.

– Drivet finns fortfarande där, men det är många faktorer som kommer att påverka mig. Först och främst måste vi se vad det nya normala blir. Vad det innebär för sporten och livet och i det finns familjelivet och hur familjen måste tas om hand under den här tiden, säger målvakten.

– Det är mycket prat här i Kalifornien om att skolorna inte kommer att vara helt och hållet öppna förrän nästa år. Det förändrar dynamiken i hushållet, vilka behov som finns och vad som är viktigt.

Något definitivt beslut är inte taget, men Miller ser utmaningar.

– Hockey är väldigt viktigt för mig, men jag försöker också vara realistisk. Jag är i slutet av en lång karriär och jag skulle älska att spela mer så jag kommer inte att säga ja eller nej. Jag gillar verkligen att spela, det är väldigt kul, men jag vill verkligen se hur saker och ting utvecklas.

Ryan Miller har varit aktiv i NHL/AHL under 18 år och vunnit Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt vid ett tillfälle. Han har även ett OS-silver med USA på meritlistan från 2010 års turnering i Vancouver. Där utsågs Miller till turneringens MVP och bästa målvakt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL