Sök
David Åslin är sugen på ett nytt utlandsäventyr.
Foto: Privat & Bildbyrån/GEPA pictures
Europa

"Vill ta familjen med på ett nytt hockeyäventyr"

Han har en lite stökig säsong bakom sig med spel i tre klubbar.
Nu går David Åslin klubblös, men saknar inte intresse från svenska klubbar. Helst av allt vill dock den 30-årige forwarden testa på ett nytt utlandsäventyr med familjen.
– Jag vill framförallt utomlands, men stänger absolut inga dörrar i Sverige, säger Åslin.

David Åslin vann priset ”Årets mål” i SHL tre år i rad. Att beskriva honom som en puckartist känns inte fel. Inför den senaste säsongen lämnade han ett och ett halvt ganska misslyckade år i Södertälje bakom sig för att flytta till Österrike där han hittade tillbaka till sitt gamla ”hockey-jag” igen. 

Men han har också blivit pappa för första gången, vilket han upplever själv påverkat honom positivt både som människa och hockeyspelare. 

– Att bli pappa har påverkat mig mycket, berättar David Åslin som är hemma i Sverige och tränar.
– Säsongen som var blev min första som pappa. Det kändes bra att bli pappa och det har varit väldigt skoj.
– Jag tycker också att jag fick spela mitt spel och jag är nöjd med säsongen som var spelmässigt. Jag spelade en bra hockey i framförallt Österrike. Det var dessutom glädjande att ha familjen och vår dotter på läktaren. Det smittade verkligen av sig på mitt spel.

"DET HAR VERKLIGEN GETT MIG MYCKET"

Åslin upplever också att han har fått en positiv distans till hockeyn efter det att han blivit pappa. 

– Absolut. Det är också vad jag framförallt känner har varit nyttigt för mig. Om det går tungt är det lätt att man grubblar ner sig i hockeyn för mycket. Nu har jag inte riktigt tid för det längre.
– Jag blir glad varje gång jag kommer hem och får då en härlig distans till allvaret på något sätt, vilket jag tycker är skönt.

Har just den biten gjort att du utvecklats som hockeyspelare?
– Ja, verkligen. Både som människa men framförallt som hockeyspelare. Jag har blivit mer mogen av situationen och lärt mig hantera att det finns ett liv utanför och inte bara gräva ner mig i hockeyn.
– Släppa och gå vidare men samtidigt köra på när man väl ska göra det. Det har verkligen gett mig mycket att bli pappa.

David Åslin och dottern Julia.David Åslin och dottern Julia.Foto: Privat

Hur fungerade det att ha med sig familjen till Österrike vid sidan av hockeyn?
– Vi har haft det jättebra. Sara har trivts väldigt bra och det har fungerat bra med Julia också. Sara var mamma ledig under tiden vi var där och även det har fungerat bra, vi har verkligen trivts.

TRE KLUBBADRESSER PÅ EN SÄSONG

David Åslin inledde senaste säsongen med spel i österrikiska Graz. Där svarade han för fyra mål och totalt elva poäng på tio matcher. Därefter skrev han på för Vienna Capitals där han spelade elva matcher, gjorde ett mål och totalt fem poäng.

– För det första skrev jag två korttidskontrakt. Det kanske inte var det mest optimala. Samtidigt kom jag från en, vad jag tycker själv, svagare säsong i Södertälje där jag inte fick visa upp mig från min bästa sida.
– Jag fick ett korttidskontrakt i Graz då dom hade fått en av sina toppforwards skadad. Då fick jag chansen att visa upp mig och under dom matcherna jag spelade tog jag verkligen chansen. Sedan är det lite andra regler i Österrike jämfört med Sverige. Olika importregler kring bland annat hur många man får vara i truppen.
– Graz hade helt enkelt inte plats för mig då dom andra importerna kom tillbaka. Sedan var det även en kostnadsfråga att sparka någon som redan hade ett långtidskontrakt. På den vägen blev det ingen fortsättning där.

Det blev mycket resande den gångna säsongen för familjen Åslin.Det blev mycket resande den gångna säsongen för familjen Åslin.Foto: Privat

Ny klubbadress blev då alltså Vienna Capitals för 30-åringen. 

– Jag tycker det gick bra där också, men jag fick en liten annan roll i Wien, en mer defensiv lagd roll. Det kändes ändå bra och hockeyn där nere passade mig.
– Egentligen ville jag vara kvar utomlands efter att kontraktet med Vienna gått ut. Jag letade klubb och lagen jag förhandlade med ville att jag skulle hålla igång och spela. Det skulle inte se så bra ut om jag inte spelade några mer matcher den säsongen.
– Vita Hästen kom och bad om hjälp. Jag såg det som en rolig utmaning samtidigt som det var bra för mig att få matcher och spela.

ROLIG TID I NORRKÖPING: "BRA COACH"  

Det blev tre matcher, ett mål och totalt tre poäng i Vita Hästen för David Åslin.

– Allt gick väldigt fort, men det var en rolig tid. (Tony) Zabel som var där är en bra coach. Jag spelade bara tre matcher och hade inte spelat på jättelänge innan jag kom dit, men det kändes ungefär som då jag spelade i Österrike
– Jag hade dessutom ett helt annat självförtroende än vad jag hade säsongerna innan. Jag byggde verkligen upp mig som både spelare och person under säsongen som var.

Fick du inte spela ut ordentligt i Södertälje och med det också ett sämre självförtroende?
– Ja, till etthundra procent. Jag spelade knappt någon powerplay och dom använde inte mig som en offensiv spelare. Självklart blev jag hämmad av det och påverkade min prestation.
– Sedan kan man vrida och vända på det där, tycka att det var upp till mig att ta vara på situationen och så vidare. Jag tycker ändå att man ska använda det man har på bästa sätt. I mitt fall tycker jag att det är min offensiv.

"NU ÄR HAN SÄKERT SUR FÖR ATT JAG INTE VALDE HANS LAG"

Har du haft någon dialog med Rickard Rauge eller Tony Zabel om en fortsättning i Vita Hästen?
– Jag vet att det finns att det finns intresse från dom och några andra klubbar i Sverige. Jag vill framförallt utomlands, men stänger absolut inga dörrar i Sverige eftersom det är en oviss framtid med coronan och allt det där.
– Idag vet vi inte riktigt när klubbar kan börja förhandla med spelare och när man öppnar upp igen. Jag får först se hur allt sådant blir, men allt är av intresse.

Hur många gånger har Anders Gozzi ringt?
– Han har faktiskt inte ringt. Han ringde och ville att jag skulle komma till AIK då jag kom hem ifrån Wien. Då tjatade han ett par gånger, men jag valde ett annat alternativ.
– Nu är han säkert sur för att jag inte valde hans lag så han är inte intresserad, men jag är i min livs form, säger Åslin med glimten i ögat och fortsätter:
– Jag är nöjd med min förra säsong och tycker att jag spelade en bra hockey. Det är svårt för er som inte sett matcherna, men jag var ändå med topp fyra när jag åkte från Graz. Det är ändå en ganska bra liga om man ser till vilka spelare som spelar där. Den håller exempelvis en högre klass än vad Hockeyallsvenskan gör. Sedan är det en offensiv liga, vilket passar mig bra.


TV: Tar Mathias Bromé plats i Detroit Red Wings?

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten