Sök
Nils Höglander förlorade sin storasyster Tilda i en tidig ålder.
Foto: Bildbyrån & Privat
NHL

"Hon vet nog om att gått bra för mig och hjälper mig på vägen"

NHL-kontraktet är påskrivet. Nu är det upp till Nils Höglander att övertyga Vancouver Canucks om att han är redo för spel i världens bästa liga. 
– Jag har min kreativitet som kan göra mig till en NHL-spelare, säger han till hockeysverige.se.

Nils Höglander har utvecklats till en av SHL:s mest sevärda spelare. Nu kommer han under kommande säsong få chansen att underhålla NHL-publiken då han skrivit på ett kontrakt med Vancouver Canucks. Samma klubb som draftade honom i andra rundan förra sommaren. 

– Det var något jag drömt om och väntat på sedan jag blev draftad av Vancouver, så det var en skön känsla, berättar 19-åringen från Bockträsk som är nere i Ängelholm och tränar inför en eventuell NHL-debut senare i år.
– Vi pratade om det litegrann redan då jag blev draftad, men också att vi sedan skulle vänta och se vad som skulle hända. Såklart var jag lite förvånad när jag fick den här chansen, men samtidigt medveten om att det låg i luften.

Höglander deltog på Canucks development camp förra sommaren. Där fick han ett väldigt gott intryck av klubben och hela organisationen. 

– Det var såklart jättemäktigt och det känns som alla fansen i Vancouver är väldigt insatta i hockeyn. Jag fick ett jättebra intryck av hela staben. Samtidigt är det väldigt fint där med bergen och vattnet. Dessutom är det en stor stad. 

"ALLA VET HUR BRA ELIAS ÄR"

19-åringen har sedan han skrev på kontrakt fått lite hälsningar från spelare som kan bli blivande lagkamrater. 

– Innan jag skrev på pratade jag inte med någon av svenskarna, men efter draften skickade (Jacob) Markström ett SMS och grattade mig. 
– Nu efter har (Jake) Virtanen hört av sig och gratulerat mig, men det är många andra som grattat mig också. 

Nu får du eventuellt chansen att spela med Elias Pettersson, hur ser du på det?
– Det skulle vara sjukt mäktigt att få spela med honom och i samma lag.
– Först och främst måste jag ta en plats i laget. Sedan får vi se vem jag kommer att spela med, men att få spela med honom skulle vara stort. Alla vet hur bra Elias är och vad han gjort. Dessutom kommer han bara bli bättre och bättre.

Vad har du för målsättning kommande säsong?
– Att ta en plats och helt enkelt kriga. Efter det får jag utgå ifrån vad jag kan påverka med speltid och allt sådant. 

Kan Nils Höglander och Elias Pettersson bli ett svenskt radarpar i Vancouver?Kan Nils Höglander och Elias Pettersson bli ett svenskt radarpar i Vancouver?Foto: Kajsa Kalméus & Bildbyrån

Om det inte blir NHL direkt för Nils Höglander ser både han och Vancouver att det skulle vara bättre för honom att spela i SHL ytterligare en säsong. 

– Vi har i alla fall pratat lite grann om det, att skulle jag inte ta en plats är ett alternativ att spela i Rögle igen.
– Jag har haft två lärorika säsonger här och jag har kontrakt ett år till med Rögle så i så fall tror jag att det bästa för mig skulle då vara att gå tillbaka till Rögle och spela.

Står Vancouver bakom det valet också om det skulle bli aktuellt?
– Ja, vi har pratat om det och de litar på vad jag och min agent (Daniel Ljung) tycker är den bästa utvecklingen för mig. 

"INGEN VET VAD JAG SKA GÖRA"

Vad är det som gör Nils Höglander till en NHL-spelare?
– Jag har min kreativitet som kan göra mig till en NHL-spelare. Att ingen vet vad jag ska göra. I vissa lägen kan jag hitta på lite olika saker. Sedan känns det som jag har drivet att vilja bli bättre men också att komma dit bort.
– Man kan nöja sig med att skriva kontrakt och alla sådana grejer, men det är egentligen nu det börjar att försöka ta en plats i laget och bli en NHL-spelare.

När vi sågs i Mall of Scandinavia 2016, kunde du ens ana eller drömma om att du en dag skulle dra på dig Vancouvers matchtröja och få chansen i NHL?
– (Skratt) Jag har alltid drömt om NHL, men det kändes nog ganska långt bort då. Som jag minns det i dag så var drömmen då att ta en plats i Hockeyallsvenskan hos AIK.

Vad har du utvecklat mest som hockeyspelare sedan du kom till Rögle?
– Jag har svårt att peka ut något mer exakt, men spelet utan puck, att vara i rätt position på banan och kunna läsa spelet. När jag själv har pucken är det lättare att veta vad jag ska göra, men just spelet utan puck är nog det jag lärt mig mest om. 

Höglander upplevde också att det var en omställning när det handlade om just själva spelet i Hockeyallsvenskan jämfört med SHL.

– Ja, så är det alltid. Precis som alla sa innan till mig att det är större och tuffare motståndare i SHL. Sedan känns det framför allt att jag mognat som spelare och person från AIK-tiden också. Det känns som jag har förbättrat mycket, säger Höglander som håller ett extra öga på sin gamla klubb AIK.
– Det är alltid så att man följer klubben man varit i och kollar lite extra mycket på dem. I alla fall lite mer än andra klubbarna i Hockeyallsvenskan. 

Nils Höglander i AIK för två år sedan.Nils Höglander i AIK för två år sedan.Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

Hur kände du då AIK hade det riktigt tufft förra säsongen?
– Det var jättetungt för dem när det blev en sådan dipp. Samtidigt är AIK en stor förening och har förmågan att bryta trenden från förra säsongen.
– Jag tror AIK kommer få en bättre säsong nu. Det ser ut som de har värvat in bra spelare och framför allt då spelare som varit där innan. Jag tror att det kan bli bra för AIK nästa säsong. 

"SVÅRT ATT TA EN PLATS VARJE MATCH" 

Nils Höglander svarade för nio mål och totalt 16 poäng på 41 matcher senaste säsongen, men känner sig inte riktigt nöjd eller tillfreds med hur det gick.

– Det var en lärorik säsong och det gick jättebra för laget. Samtidigt gick det bra för mig, men i vissa matcher hade jag mindre med istid och i andra matcher spelade jag mer. Vi hade ett jättebra lag så det var svårt att ta en plats i varje match.
– Jag fick hela tiden kämpa och slåss om speltid, vilket var positivt men ändå lite tråkigt då jag inte spelade det jag ville. Det blir så när man är med i ett bra lag.

Vad kunde du göra bättre för att du skulle få mer istid som du själv ser det?
– Egentligen allt. Spelet utan puck, det defensiva… Jag och Abbotts (Chris och Cam) kollade mycket video på vad jag kunde förbättra och sådana grejer.
– Jag spelade ändå rätt mycket i nästan varje match. Samtidigt ville jag spela mer och utvecklas, men som jag sa så hade vi ett bra lag och det var tufft att få spela ännu mer.

Din syster Tilda gick bort 13 år gammal 2012, vad tror du hon hade känt och sagt om hon fått vara med och se din hockeyresa?
– Jag tror hon skulle varit jättenöjd. Hon är nog väldigt nöjd nu fast jag inte kan prata med henne om det. Hon vet nog om att gått bra för mig samtidigt som hon hjälper mig på vägen, avslutar Nils Höglander med värme och kärlek i rösten. 


TV: Nils Höglander – Elias Petterssons framtida vinge?

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten