Oscar Eklund och Edwin Hedberg.
Foto: Bildbyrån
Europa

Tidigare SHL-duo får lämna sina klubbar

ANNONS
Under fredagen öppnades den tjeckiska transfermarknaden. Då fick två svenskar lämna sina respektive klubbar i Tjeckien. Det handlar om Edwin Hedberg och Oscar Eklund som nu får söka nya klubbadresser. 

De tidigare SHL-spelarna Oscar Eklund och Edwin Hedberg kommer att tvingas se sig om efter nya klubbar. 
Det står klart efter att de tjeckiska klubbarna fått börja göra spelarförändringar inför den nya säsongen med start den 1 maj. 

Edwin Hedberg var tänkt att inleda säsongen i Skellefteå då han fortfarande hade ett år kvar på det tvåårsavtal som han skrev med klubben 2018. Bara en dryg vecka innan SHL-premiären kom dock beskedet att han lämnade Västerbotten för spel i finska Ässät.

I Liiga gjorde Hedberg 24 matcher innan flyttlasset bar iväg till Tjeckien där han avslutade säsongen med tre assist på tolv matcher i HC Litvinov. Nu meddelar dock klubben på sin hemsida att det inte blir någon fortsättning i Litvinov för den 26-årige forwarden som nu måste leta efter sin fjärde klubbadress det senaste året. 

VÄRVADES TILL CHL-FINALISTEN

Oscar Eklund gjorde i år sin andra säsong i Tjeckien men fick även han byta klubb mitt under säsongen. Han skickade från HC Dynamo Pardubice till CHL-finalisten Mountfield där han avslutade säsongen. 

Mountfield, eller HK Hradec Kralove som de också heter, lämnade nu beskedet att den 31-årige backen inte får något nytt kontrakt av klubben. 

Eklund har tillbringat de senaste fem säsongerna utomlands. Senast han spelade i Sverige var 2014/15 då han tillhörde Brynäs. 

Det är ännu okänt var Eklund och Hedberg kommer att fortsätta sina karriärer. 


TV: Robin Figren svarar på tio frågor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL