Pavel Datsiuk.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
KHL

Oviss framtid för legendaren – kan avsluta karriären

ANNONS
Han har vunnit OS-guld, VM-guld, Stanley Cup-titlar och en rad individuella priser.
Nu kan Pavel Datsiuks fina hockeykarriär vara över.
För den ryska nyhetsbyrån TASS berättar agenten Dan Milstein att ett beslut angående 41-åringens framtid kommer att tas inom de kommande dagarna.

Under sin karriär har Pavel Datsiuk hunnit med att vinna två Stanley Cup, en Gagarin Cup, ett VM-guld samt ett OS-brons. Han har även prisats med Lady Byng Trophy för gentlemannamässigt uppträdande vid fyra tillfällen samt Selke Trophy tre gånger om som NHL:s bästa defensiva forward.

Nu kan Datsiuks sagolika hockeykarriär vara över.

Centern, som fyller 42 år i sommar, sitter på ett utgående kontrakt med hemstadsklubben Avtomobilist Jekaterinburg, ett kontrakt som löper ut i morgon torsdag. 

BESLUT TAS INOM DE KOMMANDE DAGARNA

För den ryska nyhetsbyrån TASS berättar nu Datsiuks agent Dan Milstein att huruvida Datsiuk kommer att fortsätta spela eller inte är oklart.

– Under de kommande dagarna kommer Pavel att besluta sig angående sin framtid. Han har inga planer för en karriär som ledare och han vill inte heller gå in i någon politisk karriär, säger Milstein till nyhetsbyrån.

Pavel Datsiuk, här i St. Petersburgs färger.Pavel Datsiuk, här i St. Petersburgs färger.

SÄMSTA POÄNGNOTERINGEN SEDAN 2000

Datsiuk återvände till Ryssland 2016 efter att ha spelat 953 NHL-matcher för Detroit Red Wings. Inför den gångna säsongen lämnade 41-åringen stjärnspäckade SKA St. Petersburg för att i stället spela för sin hemstads lag, Avtomobolist från Jekaterinburg.

På 43 matcher noterades Datsiuk för 22 poäng (5+17), hans sämsta poängnotering som seniorspelare på 20 år.

2017 tog Datsiuk en plats på den ärofyllda topp 100-listan över NHL:s bästa spelare genom alla tider. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL