Joonas Jalvanti och Julius Bergman.
Foto: Bildbyrån
Finska ligan

SHL-duon klar för spel i finska ligan

ANNONS
Joonas Jalvanti och Julius Bergman blev inte kvar i respektive SHL-klubb. I stället flyttar de nu till finska ligan för spel i Pelicans från Lahtis.

Joonas Jalvanti hade tre raka säsonger bakom sig i Luleå närklubben nyligen meddelade att det inte skulle bli en fortsättning för 31-åringen i Norrbotten.

Nu är han i stället klar för Pelicans hemma i Finland. Klubben har tecknat ett tvåårskontrakt med den rutinerade backen.

Jalvanti har gjort 240 SHL-matcher för Örebro och Luleå under fem säsonger. Han har även spelat KHL-hockey med Jokerit och gjort närmare 400 matcher i Liiga tidigare. Merparten av dem för just Pelicans.

I sin nygamla klubb får den landslagsmeriterade finländaren sällskap av en svensk back. Det handlar om Julius Bergman, 24, som bröt sitt avtal med Frölunda efter en säsong med dåligt med speltid i SHL.

Den Karlskronafostrade återvände till Sverige efter fem säsonger i Nordamerika och hade sex assist på 42 matcher för Frölunda. Hans kontrakt med Pelicans löper över två säsonger det också.

Lahtisklubben meddelar att de även värvat backen Alex Lindroos från JYP och Miika Roine från Jukurit.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL