E-sport

Han valde sin egen väg i hockeyfamiljen Lehmann

ANNONS

I stort sett hela familjen Lehmann handlar om hockey på ett eller annat sätt. Pappa Tommy har lirat i NHL med Boston Bruins, mamma Marie är känd sportjournalist och syskonen har alla spelat mer eller mindre på hög nivå inom sporten. Men Johan Lehmann bytte skridskorna mot handkontroll och är nu en av Sveriges bästa inom e-sport. 

Det var dock inte helt självvalt. Karriären på is fick avslutas innan den riktigt börjat på grund av skador, men hockeyn kunde Johan inte lämna bakom sig helt och hållet. 

– Haha, ja visst har hockeyn varit ett ämne som diskuterats ganska flitigt runt middagsbordet. Jag har varit aktiv inom hockeyn sedan en tidig ålder där otalt många timmar spenderats till att fila klubbor och ränna runt i olika ishallar. Jag, likt de andra i min hockeytokiga familj, är fortsatt inblandade på olika sätt inom sporten vi älskar, säger Johan Lehmann. 

– När jag påbörjade mina universitetsstudier inom företagsekonomi, letade jag aktivt efter en hobby där jag kunde koppla bort plugget och tänka på något annat. Vilket ledde mig till att återupptäcka spelserien NHL, jag spelat som barn. Jag insåg relativt snabbt att det inte bara uppfyllde de krav jag haft på förhand, utan fyllde också en del av det tomrum som hockeyn lämnat efter sig. 

När insåg du att du hade det som krävdes för att bli en stjärna inom e-sporten?
– Jag märkte ganska snabbt att jag hade en fallenhet för spelet och kunde relativt snabbt ge spelarna som befann sig i toppen en rejäl utmaning. Med det sagt var det först när jag upptäckte spelläget 6-mot-6, som det stora intresset växte fram. Till skillnad från spelläget 1-mot-1 kontrolleras varje spelare på planen av en separat individ, således någon som styr målvakt, center osv. Det här leder i min mening till att en spelares ishockeykunskaper och ”hockey-IQ” belönas på ett helt annat sätt. Samtidigt som möjligheten att forma och tävla i lag ges, vilket för mig gör gapet till ishockeyn mindre och lagkänslan allt närmare. 

European Championship League 10 (ECL) har precis dragit igång där ditt lag Vesa Pompa HC är med och lirar i Elite-divisionen. Det är ett ganska speciellt klubbnamn?
– Namnet kommer ursprungligen från en av originalmedlemmarna, Andreas ”Affelj-” Ljungbergs, minst sagt speciella favoritbeställning från lokala pizzerian i Degerfors, Empoli. Han beställer allt som oftast en Vesuvio med Pommes frites (Vesa med Pompa) för att förgylla fredagskänslan. Till följd av bristande kreativitet och tidspress var det namnet som till slut prydde vår registrering till lagets första turnering. Efter det har namnet hängt kvar, det är ju trots allt galet originellt! 

 Hur ser din roll i laget ut? Berätta lite om övriga spelare?
– Jag har varit lagets kapten sedan klubben startades för över ett år sedan. Grunden i laget har alltid varit att vi ska ha riktigt kul och på så sätt hjälpa varandra att prestera på en så hög nivå som möjligt. Ge varandra utrymme och förtroende att spela ut och våga göra misstag för att sedan lära oss av dem. Det tror jag skapat en trygghet ibland oss, vilket säkerligen påverkat att vi spelat våra bästa matcher när det gällt som mest.  Det har också lett till att vi skapat ett nära band till varandra trots olika åldrar, städer, nationer och intressen, vilket jag inte trodde på förhand och något jag är sjukt tacksam för idag.
– Som spelare skulle jag säga att min största tillgång är förmågan att läsa spelet. På så sätt försöker jag öppna upp ytor för mina skickliga medspelare och göra det svårt för motståndarnas forwards. 
– Jag skulle även vilja ta tillfället att lyfta fram mina lagmedlemmar rent generellt och de som varit med från start i synnerhet: 

Henrik ”eken45jr” Eklund – Ytterforward med unika förmågan att blanda spektakulära finter med kreativt spel, en mardröm för motståndarförsvaret. 

Edvin ”Thunboorg” Thunborg – Målvakt, med förmågan att ge hela laget en känsla av trygghet. Alltid på hugget i de viktigaste matcherna och den enskilt viktigaste orsaken till att vi lyckades vinna SCL för ett år sedan. 

Anton ”Antoniomannen_” Svensander – Lagets vänsterback och yngsta medlem, utmärker sig med sin puckskicklighet och sin stora offensiva uppsida. 

Ni tog hem Swedish Championship League (inofficiellt SM, anordnat av NHLGamer) förra sommaren, visste ni att ni hade kapacitet till det?
– På förhand var vi långt ifrån favoriter, om jag inte missminner mig publicerades det odds innan turneringen med 58 gånger pengarna på oss som vinnare!
– Samtliga lagmedlemmar var relativt nya i spelläget 6 mot 6 där majoriteten bara hade spelat någon turnering på skoj tidigare. Två veckor innan turneringen började vi första gången träna intensivt, flera av oss på positioner vi inte spelat på innan. Vi gick in i turneringen med målsättningen att ta oss till slutspel och sedan se hur långt det kunde bära. Ju längre turneringen led kände vi själva att möjlighet att tävla om de främsta placeringarna fanns om allt gick vägen.
– När jag tittar tillbaka, var vi långt ifrån det mest meriterade laget. Jag är dock helt övertygad om att vi var det lag som hade roligast tillsammans, vilket jag tror var största orsaken till att vi tog hem guldet till slut. 

Vesa Pompa efter SCL-segernVesa Pompa efter SCL-segern

Hur och när bildades klubben?
– Vi startade klubben till ECL 8, som gick av stapeln i början av 2019. Vi var ett gäng som gillade att spela 1-mot-1 och tillhörde toppen i Sverige i den spelformen, på så sätt fick vi bra kontakt med varandra och pratade dagligen. Majoriteten av oss hade sysslat med lagidrott tidigare och fått upp ögonen för spel 6mot6 och beslutade därför, att förutsättningslöst starta ett lag tillsammans. 

ECL 10 har dragit igång – ni är som sagt med i Elite-divisionen. Hur ser målsättningen ut där?
_ Vi är nykomlingar i den främsta serien i Europa och tar oss an uppgiften med största ödmjukhet. Det ska bli sjukt kul att tävla mot de bästa lagen i Europa och målsättningen är att ta oss till slutspel, där kan allting hända. Vi har starkt självförtroende och bra erfarenhet från viktiga matcher sen tidigare och vi kommer bli ett obehagligt lag att möta i ett potentiellt slutspel. 

Vilka tror du kommer vara era främsta utmanare? Några svenska lag?
– Det finns många riktigt bra lag med i den här säsongens upplaga av ECL elite, vilket är sjukt kul. Jag tänker främst på Linköping, Havu gaming, Jyp och Helsinki Reds. Jag skulle säga att Linköping, med ECL- och eSHL-vinst i bagaget kommer bli laget att slå. Sedan de lyckades värva svenska stjärnmålvakten Casper ”ICappeL” Lundgren för ca ett halvår sedan, har de lyckats ta sig till nästa nivå. ”Cappe-effekten” ..?
– Färjestad har något riktigt bra på gång, en spännande trupp med Christoffer ”I-Maise-I” Berntsson och Andreas ”Affelj-” Ljungberg i spetsen. Jag tror inte de kommer utmana om de ädlaste valörerna, men kan säkerligen överraska många och kan ta sig längre än många tror på förhand.
– Luleå besitter en gedigen rutin och kan aldrig räknas bort. Efter en imponerande semifinalplats i ECL senast följt av ett mindre imponerande eSHL, är det säkerligen ett revanschsuget gäng som ger sig in i ECL. De kommer bli ett lag att hålla ögonen på, speciellt spelskicklige backen Hampus ”Furyan-” Duvefeldt, som säsong efter säsong lyckas tillhöra toppen i Europa på sin position. 

Du var även med i ESHL och gick till final med Malmö Redhawks – men nu är du tillbaka i Vesa Pompa. Varför inte fortsätta med Malmö även i ECL?
– Precis, majoriteten av vårt lag i Vesa Pompa representerade Malmö under eSHL. Vi har haft ett riktigt bra samarbete med klubben och det har varit en ära att representera en så proffsig förening. Tyvärr blev våra förhandlingar uppskjutna till följd av rådande läge i världen… Men vi tror och hoppas på fortsatt samarbete i framtiden, främst till eSHL i höst. 

Malmö Redhawks e-sportlag under eSHL-slutspeletMalmö Redhawks e-sportlag under eSHL-slutspelet

Avslutningsvis – har du några tips till andra svenska gamers för att komma upp i din nivå i spelet?
– Först och främst titta streams, jag upplever att man lär sig mycket av att se hur de främsta lagen/spelarna i världen spelar. NHLGamer på twitch.tv är ett hett tips, de anordnar ECL och sänder bland annat matcher från turneringen. Utöver det rekommenderar jag NHL 20 Sverige på Facebook och SWEASHL på discord, där möjlighet att interagera och kopplas samman med andra spelare på olika nivå ges. 

Fakta: 

Namn: Johan Lehmann
Ålder: 25
PSN: Lehmannens
Tröjnummer: 50
Spelat NHL sen: NHL 16. 
Position: Back 
Klubb: Vesa Pompa HC - Lagkapten
Tidigare klubbar: Malmö Redhawks

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 30 mars
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten