Sök
Albin Lundin blickar uppåt i seriesystemet - men stänger inte dörren för Timrå.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

”Kommer alltid sträva efter att spela på så hög nivå som möjligt”

Han var en av Hockeyallsvenskans stora succéspelare den här säsongen.
Säsongen 2019/20 blev säsongen då Albin Lundin gick från att ha en anonym SHL-tillvaro till en hockeyallsvensk stjärna.
Nu siktar den 24-årige stockholmaren på spel i högre divisioner.
– Jag har och kommer alltid sträva efter att spela på så hög nivå som möjligt, säger Lundin till Hockeysverige.se.

Det var nog få – om ens någon – som såg det komma.

Inte ens Albin Lundin själv kunde föreställa sig att han skulle stå noterad för närmare 70 poäng när den hockeyallsvenska grundserien skulle summeras i början av mars. Totalt blev det 68 poäng fördelat på 26 mål och 42 poäng för den 24-årige forwarden vars tidigare poängrekord i Hockeyallsvenskan var 16 poäng – en notering han spräckte tidigt under hösten.

– Det vore synd att klaga, säger Lundin med ett skratt.
– Jag har fått spela mycket i offensiva situationer, powerplay och fått spela med fantastiskt bra spelare hela säsongen. Det lyfter en, så klart. Det var också ett mål jag hade när jag kom till Timrå, just att jag ville få chansen och förtroendet att ha en offensivt bärande roll än vad jag haft tidigare i allsvenskan. Det känns som att jag tog den chansen rätt bra också.

Albin Lundin.Foto: K-G Z Fougstedt/Bildbyrån

"KLART ATT DET SKULLE LOCKA ATT SPELA I SHL"  

Lundin spenderade förra säsongen i tre klubbar – Almtuna, Djurgården och Skellefteå. Det faktum att 24-åringen fick en fast punkt i vardagen var en orsak till att hans spel lyfte till nya, oanade höjder.

– Det är klart att det har varit skönt att jag har fått vara på ett och samma ställe. Det är alltid svårt att byta lag och miljöer under säsongen. Samtidigt så var det två grupper i Djurgården och Skellefteå som tog hand om mig väldigt bra och välkomnade mig in i laget med öppna armar, säger Lundin och fortsätter:
– Det är mer jobbigt för en själv. Det är mycket omställningar, mycket nya intryck och människor att lära känna. Det är mer jobbigt mentalt att byta klubb, snarare än spelmässigt, skulle jag säga.

24-åringens framfart i Hockeyallsvenskan har så klart inte gått Lundin obemärkt förbi bland SHL-klubbarna. För Hockeysverige.se bekräftar centern att SHL-klubbar aviserat sitt intresse för honom till den kommande säsongen.

– Jo, men så är det. Jag har hört lite under säsongen att jag har haft några SHL-klubbar som visat intresse.
– Det är klart att det skulle locka att spela SHL. Jag har och kommer alltid sträva efter att spela på så hög nivå som möjligt, men samtidigt vill jag komma till rätt klubb och få en bra roll i den föreningen om jag ska ta klivet. Det måste kännas rätt. Det är mycket som spelar in, men samtidigt, spelar man i allsvenskan så kommer det alltid att locka att spela i SHL.

STÄNGER INTE DÖRREN FÖR TIMRÅ: "TRIVTS FANTASTISKT BRA"  

I går stod det klart att Lundins lagkompis från denna säsong i Timrå, målvakten Victor Brattström, valt spel i finska ligan med KooKoo. Idag aviserade finska Sport att man gjort klart med Modos målkung Patrik Karlkvist. Lundin är inte främmande för att gå samma väg.

– Jag har hört att Finland har en otroligt bra liga. Det är en förstaliga med många bra lag och spelare, så det är klart att det också hade varit intressant, menar Lundin.

Kontraktet med Timrå går ut efter säsongen, men trots intresse från högre upp i seriehierarkin utesluter inte Lundin en fortsättning hos medelpadingarna.

– Timrå är absolut inte borta ur bilden. Jag har trivts fantastiskt bra här i Timrå och efter som att slutet blev som det blev så har jag absolut i tanken att jag kan tänka mig att vara kvar här. Man ska aldrig underskatta en bra plats där man känner sig trygg, så tanken att stanna i Timrå finns absolut.

Albin Lundin.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

"EN KONSTIG KÄNSLA ATT SITTA HÄR NU"  

Nej, det där slutet på säsongen blev inte alls som någon i Timrå eller övriga i hockey-Sverige hade hoppats på. Coronavirusets utbredning i Europa blev i slutändan nådastöten för de svenska hockeyligorna, där de allsvenska lagen bara hann spela en omgång av slutspelsserien innan det var dags att packa ihop säsongen.

– Det känns jäkligt konstigt att det skulle få det här slutet. Man brukar alltid kunna förbereda sig lite mentalt på att säsongen kan vara slut efter den här matchen och så vidare, men det här var så klart annorlunda.
– Vi var hela tiden inställda på att fortsätta spela. Vi ville spela hela vägen in i april, så det är en konstig känsla att sitta här nu utan hockey.

Timrå var även i riktigt god form när säsongen fick sitt abrupta slut, där man först var nära att hämta ikapp ett stor poängmässigt underläge gentemot Modo i grundserien innan man inledde slutspelsserien med att köra över BIK Karlskoga med hela 8–3.

– Om vi hade vunnit slutspelsserien tror jag att vi skulle ha spelat i morgon, och det är någonstans det jag varit inställd på hela tiden. Jag har hela tiden fokuserat på att ta Timrå tillbaka till SHL.

FORTFARANDE SKADAD  

Det är knappast till någon tröst, men även om Timrå och övriga i hockey-Sverige hade fått avsluta den här säsongen så hade matchen mot BIK Karlskoga gott varit den sista för Albin Lundin den här säsongen ändå. 

24-åringen sänktes av en huvudtackling som dels resulterade i en hjärnskakning, men även i en annan typ av skada som Lundin ännu inte återhämtat sig ifrån. 

– Sedan dess har jag inte gjort så jäkla mycket, skrattar Lundin.
– Hjärnskakningen har blivit bättre, den har jag återhämtat mig fullt ifrån nu. Däremot har jag inte återhämtat mig från den andra skadan ännu.

Tur i oturen för Lundin, då, att det förmodligen dröjer ett drygt halvår till nästa tävlingsmatch.

Sedan om det blir i Timrå, en SHL-klubb eller kanske i vårt östra grannland – det låter vi vara osagt för tillfället. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten