Niklas Pavel.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Europa

Säkrade avancemang – nu får svenskbacken följa laget upp

ANNONS
Inför den här säsongen lämnade Niklas Pavel Sverige för spel i tjeckiska andadivisonsklubben Ceske Budejovice. Där fick 27-åringen vara med och fira ett avancemang till högstaligan – och nu står det klart att den förre Pantern- och Björklövenspelaren följer med laget till toppdivisonen.

Efter att ha spenderat tre säsonger i Hockeyallsvenskan med Björklöven och Pantern valde Niklas Pavel att lämna Sverige för spel i den tjeckiska andradivisonsklubben Ceske Budejovice inför den här säsongen.

Där blev det totalt tolv poäng (0+12) och 103 utvisningsminuter på 34 matcher när klubben säkrade avancemang till högstadivisonen.

Nu väntar, för första gången i 27-åringens karriär, spel i en högstadivision. Under torsdagen meddelade den tjeckiska klubben att Pavel är en av tio spelare från årets trupp som förlängt sitt kontrakt med laget.

Förra säsongen spelade fyra svenskar i den tjeckiska högstaligan, däribland nuvarande Oskarshamnsforwarden Rickard Palmberg samt den förre Luleåprofilen Johan Harju. Ingen av svenskarna som spelade i ligan i år har kontrakt över nästa säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL