Foto: Bildbyrån
NHL-timmen

NHL-TIMMEN: Fenomenet Bobby Orr

ANNONS
Coronaviruset har, åtminstone temporärt, satt stopp för NHL-säsongen. Men inte för NHL-timmen. I det 292:a avsnittet blir det ett specialavsnitt med fokus på den legendariske backen Bobby Orrs magiska men alldeles för korta karriär. Hör han rent av hemma i en diskussion med Wayne Gretzky, Gordie Howe och Mario Lemieux som tidernas bästa spelare?

Den 8 november 1978 avslutade Bobby Orr en magnifik NHL-karriär. Då var han blott 30 år gammal. Svåra knäproblem hade hejdat hans framfart så pass mycket att han bara kom att spela 36 NHL-matcher efter sin 27-årsdag.

Men trots att Orrs karriär stannade vid 657 matcher är han den genom tiderna otvivelaktigt bästa backen i ligans historia. En spelare som vann poängligan vid två tillfällen, tog åtta raka Norris-troféer som ligans bästa back och blev Stanley Cup-mästare med Boston Bruins två gånger.

Det 292:a avsnittet av NHL-timmen tillägnas till stor del till Bobby Orrs karriär. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist gästas bland annat av Anders Hedberg, som var aktiv samtidigt som Orr. Han delar med sig av sina minnen från den fysiske backelegantens karriär.

DESSUTOM:

* Statusuppdatering från NHL – hur går tankegångarna kring att kunna återuppta och framför allt slutföra säsongen 2019/20?

* Jonatan vill ersätta Stanley Cup med en World Cup – Linus skjuter ned den idén fullständigt.

Gabriel Landeskog gästar podden för att berätta om hur NHL-livet i karantän ser ut.

Detta och mycket annat i det 292:a avsnittet av NHL-timmen.


Medverkande 

Linus Hugosson 

Jonatan Lindquist 

Uffe Bodin 

Gabriel Landeskog

Anders Hedberg


Kontakt 

Maila NHL-timmen 

NHL-timmens hemsida 

NHL-timmen på Facebook 

NHL-timmen på Twitter 

NHL-timmen på Instagram 

Länkar till lyssning 

NHL-timmen på Acast 

NHL-timmen på Spotify 

NHL-timmen på iTunes

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM