Sök
Bildbyrån
Linus Karlsson
HockeyAllsvenskan

"Jag fick inte riktigt tillåtelse att göra det i Karlskrona"

Det slog ned som en bomb när Linus Karlsson helt plötsligt valde att lämna Karlskrona och i stället skriva på för Karlskoga. För hockeysverige.se berättar 20-åringen om övergången - och jättesuccén i nya klubben.

– Jag hade kört fast litegrann i KHK, säger talangen.

Inför den här säsongen var Linus Karlsson kanske allra mest känd för att ha varit inblandad i en uppmärksammad trejd mellan San Jose och Vancouver, som tog Karlsson till Canucks medan Jonathan Dahléns rättigheter hamnade hos Sharks.

Nu är Linus Karlsson betydligt mer känd för sina hockeykvalitéer. Den här säsongen har han fått ett stort genombrott och hans 38 poäng på 46 matcher ger honom en plats topp-20 i allsvenskans poängliga. Det stora lyftet kom strax efter årsskiftet. Det var i mitten av januari som Karlsson helt plötsligt bröt avtalet med Karlskrona, och sajnade med BIK Karlskoga. Nu berättar han om bytet.

– Till att börja med kände jag att jag hade mer att hämta av mig själv, och när BIK visade intresse blev det ganska självklart för mig att ta chansen. Jag ville få chansen att få en lång säsong och spela i ett topplag, det var en stor del i det hela. Sen ville jag för egen del få chansen att testa något nytt också.

– Jag började ta en funderare på min framtid kring juluppehållet ungefär. Det kändes som att jag inte fick förtroende, jag hade kört fast litegrann i KHK. Jag behövde hitta lite ny energi.

Tror du att det finns en risk att man kör fast om man är kvar för länge i en klubb?

– För mig blev det så. Jag visste hela tiden vad jag kunde, men jag fick inte den rollen jag ville ha heller. Vi såg mig inte på samma sätt. När jag kom ned hit fick jag mer förtroende, och det har gett en rätt bra utdelning...

"FÅR SPELA MITT SPEL"

Det kan man lugnt säga. Efter att ha gjort klart respektabla 22 poäng på 36 matcher i Karlskronas tröja har Linus Karlsson bombat in 16 poäng på bara tio matcher i sin nya klubb.

– Karlskoga har ett spelsätt där de är väldigt offensiva av sig, och det är en sån spelare jag vill vara också. Vi har passat ganska bra ihop och jag har fått spela med många bra spelare också. Sen är det klart att det handlar om att ha lite flyt också, och att få självförtroende. Det här är en sport där man behöver ha det. Från dag ett har jag kunnat ha det här, de har behandlat mig bra och så fick jag en bra start också. Då är det lätt att bygga vidare på det. 

– Det är många småsaker som kan göra mycket, speciellt förtroendet och möjligheten att få spela mitt spel. Jag fick inte riktigt tillåtelse att göra det i Karlskrona.

Linus Karlsson.Linus Karlsson.Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Trots att de kanske inte skildes åt som bästa vänner vill den Boro/Vetlanda-fostrade forwarden däremot understryka att han egentligen inte känner något agg mot sin tidigare klubb.

– Jag har alltid vetat vad jag kan och vill bevisa det för dom som kanske inte riktigt trott på mig. Men jag har egentligen inget dåligt att säga om KHK heller. Jag trivdes hela tiden och har inget ont att säga om coachen heller. Det gick inte ihop riktigt, helt enkelt. Jag önskade lite mer om mig själv.

Är du förvånad själv över hur bra det gått sedan flytten?

– Jag vet inte riktigt. Jag har lärt mig att jag måste tro på mig själv, annars kommer man aldrig någonstans. Jag vet vad jag kan, och det var därför jag bytte klubb. För jag fick inte ut det jag visste att jag kunde få ut. Så jag är inte förvånad egentligen, men det har gått lite över förväntan. Det får jag erkänna.

KAN STANNA I BIK

På onsdag möts Karlskrona och Karlskoga dessutom, i Karlssons gamla hemmarena NKT Arena Karlskrona.

– Det är klart det är speciellt. Jag har aldrig mött dem, egentligen. Det ska bli riktigt kul.

Har det blivit något trashtalk med någon gammal lagkompis?

– Haha, inte än så länge i alla fall. Det kanske blir mer i morgon...

Hur ser Linus Karlssons framtid ut?Hur ser Linus Karlssons framtid ut?Bildbyrån

Linus Karlsson är bara sajnad för resten av säsongen. Hur hans hockeyframtid ser ut är oklar, även för honom själv. Men en fortsättning i BIK Karlskoga är i allra högsta grad möjlig.

– Jag trivs helt fantastiskt här, så det är ett alternativ. Det måste jag säga. Det finns intresse från min sida i alla fall, och jag hoppas det finns från deras sida också. Men man vet aldrig vad som händer, jag ska snacka med agenten så får man se. Men vi har något bra på gång här, så det kommer bli en väldigt intressant avslutning på säsongen. Sen får jag ta ett beslut efter det.

Känner du dig redo för att ta klivet upp i SHL?

– Alla vill spela i SHL såklart. Sen om det är läge nu eller inte...det är svårt att säga. Det är klart det hade varit kul, men jag vill se hur det går i avslutningen också. Jag vill snacka med agenterna och se vad de tyker.

– Men jag är ung, jag vill uppåt och tror på mig själv. Jag tror jag hade kunnat spela i SHL. Samtidigt är det många saker som ska klaffa också, och det ska finnas SHL-kubbar som vill ha en också. Jag har inte hört något intresse därifrån. Men som sagt, jag trivs bra här. De där grejerna får vi ta efter säsongen.

VILL MOTBEVISA TVIVLARNA

Vi återvänder till den uppmärksammade trejden mot Jonathan Dahlén, som inträffade för ganska precis ett år sedan. En trejd som, med tanke på Dahléns närmast osannolika poängproduktion i HockeyAllsvenskan, fortfarande är aktuell.

– Det var kul när det hände, det blev mycket uppmärksamhet och så, och nu har jag en jättebra kontakt med Vancouver. Vi snackar mycket efter matcher, och såna saker.

– Sen är det ju fortfarande folk som skriver typ "Vad fan gjorde Vancouver" och sånt, och det är kul att få motbevisa dem också. Det är också en anledning till att jag ryckt upp mig, jag vill bevisa något för dem som inte trott på mig och inte förstod vad Vancouver höll på med. Jag ser det bara som en morot. Dahlén är en jätteduktig spelare, men jag tycker jag kan vara rätt duktig också, skrattar Karlskogastjärnan.Jonathan Dahlén och Linus Karlsson trejdades mot varandra.Jonathan Dahlén och Linus Karlsson trejdades mot varandra.Bildbyrån

Det känns som att du drivs mycket av att motbevisa tvivlare.

– Dels det, men det handlar mycket om att bevisa saker för mig själv också. Jag har inte gått den mest sprikraka vägen, men det har bara gett mig ännu mer saker att bevisa. Du behöver inte gå den klassiska vägen med ett elitgymasium och sen gå vidare till en SHL-klubb. Jag har gått en annan väg och känner att man inte behöver ha så bråttom med allting. Jag vill visa andra och mig själv att det går att ta andra vägar. Man måste inte gå samma väg som alla andra.

KARLSKOGAS NYCKEL

Karlsson spelade division 2-hockey med Boro/Vetlanda innan han säsongen 17/18 gjorde en säsong i Karlskronas juniorlag. Därefter följde ungefär en och en halv säsong i KHK:s A-lag, innan flytten till Värmland.

Karlskoga kommer sluta fyra i HockeyAllsvenskan och kommer ha slagläge i Slutspelsserien.

– Det måste klaffa i defensiven. Offensiven vet vi att vi har, och om defensiven klaffar vet vi att vi kommer bli farliga för de andra lagen, avslutar succévärvningen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten