Cal Petersen storspelade mellan Los Angeles stolpar i natt.
Foto: Kelvin Kuo-USA TODAY Sports
NHL

Doldismålvaktens succématch – sänkte stekheta Golden Knights

ANNONS
Cal Petersen är knappast den målvakt i NHL som stjäl mest rubriker. I natt var det emellertid Los Angeles-reserven som stal showen när han räddade 42 av 43 skott i 4–1-segern över Vegas och därmed bröt Golden Knights segersvit på åtta raka matcher.

Cal Petersen är inte direkt något känt målvaktsnamn runt om i NHL. Inför den här säsongen hade 25-årige amerikanen gjort elva NHL-matcher för Los Angeles Kings och den här säsongen har den högerplockade målvakten gjort sex matcher i världens bästa hockeyliga.

Kanske börjar Petersen nu göra ett namn för sig själv?

I alla fall om 25-åringen fortsätter rada upp insatser likt nattens mot Vegas Golden Knights. Amerikanen räddade nämligen 42 av 43 skott när Los Angeles Kings gästade Golden Knights i natt och kunde således bryta hemmalagets svit på åtta raka segrar.

– Det var viktigt att vi fick två tidiga mål. Vi spelade på det sättet som kommer att ge oss segrar den här tiden på året, säger Petersen till NBCSN.

"VI HAR FÅTT EN BRA MÖJLIGHET"  

Segern var Kings tredje raka.

– Det betyder mycket. Vi har många unga killar likt mig själv i det här laget som försöker göra sig ett namn här i ligan. Vi har fått en bra möjlighet här och det är så klart alltid bättre när du vinner matcher. 

För Petersen var detta hans tredje seger på sina sex starter den här säsongen. Totalt står han noterad för en räddningsprocent på 92,5 procent på de sex matcher han spelat den här säsongen, överlägset bäst av de målvakter som vaktat Kings kasse den här säsongen.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 1–4 (0–2, 1–2, 0–0)
Vegas:
Shea Theodore (11).
Los Angeles: Anze Kopitar 2 (20), Trevor Lewis (5), Alex Iafallo (16).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL