Fredrik Pettersson Wentzel
Anton Edman
Europa

Från bottenstrid i SHL - till en av Europas giganter

Från bottenlaget Oskarshamn till topplaget ZSC Lions. Fredrik Pettersson Wentzels klubbyte förvånade många. För hockeysverige.se berättar ”PW” varför han valde att lämna Oskarshamn. 

– Jag kände att det här var en bättre möjlighet för mig för min framtida karriär, säger han

ZÜRICH (HOCKEYSVERIGE.SE) 

I måndags gick Oskarshamn ut med att Fredrik Pettersson Wentzel lämnar klubben. Samma dag meddelade ZSC Lions i Schweiz att Pettersson Wentzel var klar för resten av säsongen hos dem.

Ett blixtsnabbt klubbyte för ”PW”. Så sent som i lördags spelade han match med Oskarshamn i SHL och målvakten berättar att han i måndags kväll var på plats i Zürich hos nya lagkamraterna. 

– Det känns kul såklart. Roligt sätt att avsluta säsongen på så får vi se vad som händer här men det känns kul som sagt. Det gick väldigt väldigt fort. Det hände på några timmar i fredags för en vecka sedan,  säger Fredrik Pettersson Wentzel till hockeysverige.se.


"INTE OPTIMALT" 

Det som ledde fram till att ”PW” lämnade Oskarshamn var att klubben innan förra lördagens transferstopp värvade in den amerikanske NHL-rutinerade målvakten Richard Bachman, 32 år. 

– Jag fick reda på lite innan att dom funderade på att ta in en målvakt. Jag sa väl lite så att jag och Tex (Williamsson) hade krigat på hela säsongen där och ändå gjort det bra efter förutsättningarna som var i det laget. Dom började prata om att ta in en kille som eventuellt ska spela. Det var väl inget mer med det och sedan gick det fort. 

– Jag fick reda på att han var signad på torsdagen, att det var klart. Då skulle vi vara tre  och jag kände att det inte var optimalt för mig att vara tre där när dom tar in en ny kille och förmodligen kommer dom att ge han chansen. Då kom det här upp och då kände jag att det här var en bättre möjlighet för mig för min framtida karriär.

"PW" i Oskarshamn.Bildbyrån

Hur kändes det för självförtroendet att dom värvade in ytterligare en keeper? 

– Det var ganska mycket för att Tex har haft hjärnskakningar. Nu fick han en till i lördags och blir borta ett tag och han har en historik av hjärnskakningar. Det var första anledningen till att dom gjorde det och det var den anledning dom sa till mig. Sedan tyckte jag själv att man kunde ha tagit in någon och gett mig chansen att spela mycket istället. Men det tycker väl alla hockeyspelare, att dom ska få spela mer.

Så du ville lämna Oskarshamn? 

– När det här kom upp så ställde vi frågan om dom kunde tänka sig att släppa mig och det kunde dom. Då kände jag som jag sa att det bara är en stor uppsida att åka hit och spela och då vill jag ta den chansen. Det var en bra möjlighet för mig.

"INTE FÖRVÄNTAT MIG DET"

 Är du förvånad att du hamnade i en av Europas största klubbar? 

– Det är klart att när det kom upp så var jag lite förvånad. Eller, jag hade inte förväntat mig det om man säger så. Jag kände att det var en chans jag var tvungen att ta. Som du säger är det en av Europas största klubbar och väldigt svårt att få chansen här på grund av importreglerna och allt sådant. Chansen att åka ned hit och visa upp sig får man inte så ofta så det var bara att ta den.


Vet du hur dom vill använda dig? 

– Vi får väl se. Jag vet om att dom redan har tre målvakter här och nu är Joni (Ortio) skadad och schweizaren som stod senast nu (Lukas Flüeler) har varit skadad mycket under säsongen. I första hand är jag här som en säkerhet för dom. 

– För mig blir det att försöka visa upp mig på träning och förhoppningsvis får jag kanske någon match i grundserien. Vi får se vad som händer. Båda har varit skadedrabbade så chansen finns där. 

PW” anlände alltså till ZSC Lions i måndags och har tränat med nya laget hela den här veckan. 

– Det är kul. Jag har spelat i Oskarshamn i år och vi har förlorat väldigt mycket. Så det var skönt att komma till ett lag som har vunnit mycket istället. Det är en helt annan stämning i gruppen och mer självförtroende hos gubbarna här så det är såklart skillnad.

GRÖNBORG: "FÖRSÄKRING" 

Huvudtränare hos ZSC är Tre Kronors tidigare förbundskapten Rikard Grönborg. När lagets målvakt Joni Ortio nyligen blev skadade så behövdes en förstärkning hos topplaget som rustar inför slutspel och att vinna mästerskapet.

– Vi måste försäkra oss då vår schweiziska målvakt (Lukas Flüeler) har precis kommit tillbaka från skada och Joni Ortio är på skadelistan. Så det är en försäkring inför slutspelet. ”PW” vet hela situationen och han ville ta chansen och sedan får vi se hur det blir, säger Rikard Grönborg. 

– Vi hade en lista på målvakter när vi kände att vi behövde en försäkring och "PW" var med på den listan och det är alltid enklare att ta beslut när man vet vad det är för slags spelare.

Rikard Grönborg.Rikard Grönborg.Foto: Bildbyrån

Hur nöjda är ni att få in honom? 

– Vi vet att han kan leverera. Han har vunnit SM-guld och spelat i juniorlandslag och även varit med i Tre Kronor i ett par matcher så det är en etablerad målvakt.

Kommer han stå om det inte blir någon mer skada hos er? 

– Troligtvis inte. Det är mer som en försäkring. Men vi får se som sagt. Det är inte omöjligt.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten