Dustin Byfuglien.
NHL

Winnipeg försöker trejda ex-stjärnan

ANNONS
Soppan kring Dustin Byfuglien är inte över. Nu rapporterar TSN att Winnipeg vill trejda den forne stjärnbacken.

Inför säsongen valde Dustin Byfuglien helt plötsligt att avbryta sin uppladdning och ta ett avbrott från ishockeyn på grund av motivationsskäl. Winnipeg valde då att stänga av backstjärnan, av lönetekniska skäl, i väntan på att han eventuellt skulle återvända till spel.

Nyligen kom det uppgifter som sade att parterna var på väg att komma överens om att bryta kontraktet. Då skulle Byfuglien gå miste om 14 miljoner dollar, men han skulle samtidigt bli free agent - och Winnipeg skulle slippa den lönetaksträff han har trots avstängningen.

OSÄKERT OM HAN KAN SPELA

Men än så länge har kontraktet inte brutits. Nu har det kommit fram varför. Enligt TSN försöker Winnipeg i stället, in i det sista, trejda bort den tidigare stjärnbacken. Flera klubbar ska ha varit i kontakt med Jets GM Kevin Cheveldayoff och de senaste dagarna ska snacket ha intensifierats.

Det har varit oklart om Dustin Byfuglien kan, eller vill, återvända till spel över huvud taget. Därför får en trejd alltjämt ses som relativt osannolik. Men soppan kring bjässen har onekligen tagit ännu en vändning.

Deadline för övergångar är på måndag.

Den här artikeln handlar om: