Sök
Dominik Bokk är glödhet just nu.
Foto: Bildbyrån
SHL

”Jag har aldrig tvekat på mig själv”

Första halvan av säsongen var blytung för Rögles tyske talang Dominik Bokk.
Sedan åkte han på JVM i Tjeckien – och kom tillbaka som en helt ny spelare.
Nu är 20-åringen en av SHL:s hetaste spelare.
– Sen jag kom tillbaka från JVM har allt studsat min väg, tränarna är nöjda… Ja, det är verkligen kul att spela hockey igen, säger Bokk till Hockeysverige.se.

Tänk vad ett par veckor i Tjeckien kan göra för en SHL-spelare. 

När Rögles stortalang Dominik Bokk lämnade Sverige för att spela JVM med Tyskland ett par dagar innan julafton stod han noterad för fyra poäng på 23 matcher – varav bara ett mål. 

Väl på plats JVM-turneringen i Tjeckien lossnade det för Bokk – och det ordentligt. På sju matcher i en av turneringens stora underdogs noterades 20-åringen för sex mål och två assist. Med den noteringen blev han poängkung i det tyska laget.
– Det har alltid varit min dröm att få spela i den turneringen. Jag har tittat på JVM ända sedan jag var väldigt liten och man har alltid sett alla stjärnor som varit med i turneringen. Jag har spelat två JVM tidigare, men då var det i andradivisionen, så den här turneringen var väldigt speciell, säger Bokk till Hockeysverige.se.
– Jag visste att det här skulle bli min sista chans att spela JVM, så jag ville bara göra det mesta av möjligheten. Det var en dröm som gick i uppfyllelse att få spela i toppdivisionen.

Dominik Bokk (vänster) stod för ett starkt JVM för Tyskland.Dominik Bokk (vänster) stod för ett starkt JVM för Tyskland.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

"HAR ETT BETYDLIGT BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE"

Tillsammans med Moritz SeiderJohn-Jason Peterka och Tim Stützle var Bokk en huvudfigur i det tyska lag som kvalade sig kvar i högstadivisionen efter att ha slagit Kazakstan i kvalet.
– JVM kom vid en bra tidpunkt för mig. Jag fick en väldigt bra roll i laget och var en av lagets bästa spelare i turneringen. Jag var tvungen att vara på toppen av min förmåga för att kunna hjälpa vårt lag att hålla sig kvar i toppdivisionen och jag fick det att fungera väldigt bra. Jag gjorde en hel del mål och assist, vilket stärkte mitt självförtroende väldigt mycket. 

Det självförtroendet tog Bokk med sig hem till Sverige och Rögle. 

Sedan återkomsten från JVM har den tyske stortalangen noterats för nio poäng på elva matcher och således producerat mer än dubbelt så många poäng som han gjorde innan han åkte på JVM-äventyret.
– Nu har jag ett betydligt bättre självförtroende än innan jag åkte till Tjeckien och har väldigt kul ute på isen. Sen jag kom tillbaka från JVM har allt studsat min väg, tränarna är nöjda… Ja, det är verkligen kul att spela hockey igen. 

Bokk har bildat kedja med Nils Höglander och Simon Ryfors – en trio som gjort tillvaron besvärlig för motståndarna de senaste månaderna.
– Min skridskoåkning är en av mina styrkor i spelet och speciellt när jag som nu spelar med Nils och  Ryfors så gäller det att vi utnyttjar vår snabbhet. Det tycker jag vi har gjort den senaste tiden vilket gjort att vi skapat många chanser den senaste tiden.
– Detta gäller så klart även i egen zon. Vi måste jobba så hårt vi bara kan för att motståndarna inte ska göra mål. Det går inte bara stirra på den offensiva statistiken. Hockey är mycket mer än så. 

Hockeylivet leker för Dominik Bokk just nu.Hockeylivet leker för Dominik Bokk just nu.Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

TREJDADES BORT AV ST. LOUIS: "BLEV FÖRVIRRAD" 

Mitt under den tunga säsongsstarten kom det smått chockartade beskedet att Bokks NHL-rättigheter trejdats från St. Louis Blues till Carolina Hurricanes. Bokk draftades av St. Louis i förstarundan av NHL-draften som 25:e spelare totalt och ansågs vara en av de regerande Stanley Cup-mästarens största framtidsnamn. 

Till en början lämnade trejden den tyske talangen förundrad.
– Jag blev förvirrad. Jag menar, det var tufft att få meddelandet att man blivit trejdad. Då började man tänka på vad som var fel och varför de inte ville ha kvar en, säger Bokk och fortsätter:
– Efter ett tag så inser man dock att man kommit till en organisation som tror stenhårt på en. Nu är jag glad att tillhöra Carolina Hurricanes och vi har bra kommunikation med varandra. 

Bokk hymlar dock inte med trejden och den poängmässigt tunga starten på säsongen satte igång vissa hjärnspöken.
– Det var väldigt, väldigt tufft. Det ska jag vara ärlig och säga. Jag blev otroligt frustrerad och tänkte ”vad gör jag för fel, egentligen?”. Jag hade en hel del chanser under första halvan av säsongen, men pucken ville inte in. Men det stärkte mig väldigt mycket. 

Kan du utveckla på vilket sätt som du blev starkare av det?
– Jag blev nedskickad i fjärdekedjan ett par matcher vilket gjorde att jag fick jobba mig uppåt i hierarkin igen. Jag lärde mig att det bara gäller att jobba ännu hårdare för att bevisa att man förtjänar att spela högre upp och det var precis vad jag gjorde. Jag höll huvudet högt och visade varje dag att jag ville spela högre upp i laguppställningen. Plötsligt började allting falla på plats, självförtroendet växte och då började jag spela bra hockey igen, säger Bokk.
– Jag har aldrig tvekat på mig själv eller på min förmåga. För mig gällde det även att zooma ut lite grann. Jag är 20 år gammal och har hela karriären framför mig. Jag kan inte gräva ned mig bara för att pucken inte studsar min väg. Det fanns ingen poäng i att deppa ihop. 

Dominik Bokk trejdades bort från St. Louis i höstas.Dominik Bokk trejdades bort från St. Louis i höstas.Foto: Erich Schlegel/Bildbyrån

"LIVET ÄR MYCKET ROLIGARE NU"

Nej, det gjorde det sannerligen inte. 

För bara ett par månader senare leker hockeylivet igen för Bokk.
– Det är betydligt roligare nu än i början av säsongen, om vi säger så. Det är inte bara hockeyn som är roligare nu utan jag skulle säga att livet är mycket roligare nu. När det går bra på isen både för mig och för laget så blir det lätt så. Vi har väldigt god atmosfär kring laget och jag tror att alla tycker att det är väldigt kul att spela i Rögle just nu. 

Rögle har av vissa lyfts fram som lite av en outsider till SM-guldet framåt vårkanten. Bokk vill dock inte sätta någon sådan stämpel på sitt lag, men medger att man har något väldigt bra på gång i Ängelholm.
– Jag älskar att spela här och i har ett riktigt bra lag som kan uppnå väldigt mycket den här säsongen. Om vi fortsätter spela som vi gör nu kan vi bli riktigt, riktigt farliga i slutet av säsongen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten