Joel Lundqvist fick matchstraff efter knätacklingen på Leon Bristedt.

Sänkte Frölunda igen – efter Joel Lundqvists matchstraff

Rögle fortsätter att äga Frölunda. På lördagen tog laget sin fjärde raka seger mot de regerande mästarna. En seger som grundlades när Joel Lundqvist fick matchstraff efter en knätackling på Leon Bristedt i den första perioden.
– Otvivelaktigt knä mot knä, inget att snacka om, men matchstraff är alldeles för hårt. Bristedt gör en farlig manöver, tycker C Mores expert Niklas Wikegård.

Rögle – Frölunda 4–3 (0–0, 2–0, 2–3)
Rögle:
Dennis EverbergChris DeSousaNiklas HanssonDaniel Zaar.
Frölunda: Max FribergJohan Sundström 2.

Det var tufft, tätt och jämnt mötet när Rögle och Frölunda drabbade samman i Lindab Arena. Och för fjärde gången den här säsongen var Rögle det bättre laget. Skåningarna vann sin fjärde raka match mot göteborgarna.

Vinsten grundlades på sätt och vis i en mållös första period. Drygt två minuter innan pausen fick nämligen Frölundas kapten Joel Lundqvist matchstraff. Han tog bort Rögles stjärna Leon Bristedt med en knätackling och fick gå in och duscha.

C Mores expert Niklas Wikegård tyckte inte att Lundqvist borde ha kastats ur matchen.

– En tvåminutare eller 2+2, men matchstraff är alldeles för hårt, sade han i kanalens huvudsändning.

LÄMNADE MATCHEN SKADAD

Leon Bristedt kunde fortsätta spela efter smällen och låg bakom förarbetet till Dennis Everbergs 1–0-mål tidigt i andra perioden. Ett mål som kom till under det powerplay Rögle fick efter Lundqvists matchstraff.

Senare i andra perioden tog matchen dock slut för landslagsmannen. Bristedt tacklades in i Frölundas båsdörr av Mats Rosseli Olsen. Båsdörren öppnades och gjorde att Röglestjärnan åkte in sargkanten med full fart.

Men även utan Bristedt klarade Rögle av att bemästra Frölunda.

Nyförvärvet Chris DeSousa utnyttjade ännu ett powerplay genom att direktskjuta 2–0 på Kodie Currans passning.  I den tredje perioden gjorde Niklas Hansson 3–0 innan Max Friberg reducerade. Daniel Zaar gjorde 4–1 efter ett friläge där han snyggt dribblade bort Johan Mattsson i bortakassen.

Frölunda satsade på en extra utespelare och fick nya reduceringar från Johan Sundström som först styrde in Patrik Carlssons skott och sedan skickade in 3–4 i spel sex mot fyra när han hittade en lucka mellan benen på Roman Will. Men närmare än så kom inte Frölunda.

Rögle tog tre nya poäng och kliver förbi Frölunda i tabellen, upp på andra plats bakom Luleå.