Adam Brodecki sköt sitt första mål för Malmö mot Djurgården.

Adam Brodecki presenterade sig – Malmö spräckte långa sviten

Adam Brodecki har introducerat sig för sin nya hemmapublik. Efter flytten från Brynäs till Malmö sköt han sitt första mål för nya klubben – och blev matchvinnare när man bröt Djurgårdens svit på elva raka matcher med poäng.

Malmö – Djurgården 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)
Malmö:
Fredrik HändemarkAdam BrodeckiJohan OlofssonCarl PerssonAxel Wemmenborn.
Djurgården: Michael Haga.

Djurgården har varit SHL:s hetaste lag den senaste månaden. Inför lördagens bortamöte med Malmö hade Robert Ohlssons manskap tagit åtta raka segrar samt poäng i elva raka matcher.

Men i Skåne tog det stopp. Tvärstopp till och med.

Djurgården kom till Skåne ut bland andra kapten Jacob Josefson och Alexander Holtz. Och trots ett tidigt ledningsmål från norrmannen Michael Hagas klubba blev det förlust med hela 1–5 mot Malmö.

Efter att Fredrik Händemark, som aldrig tidigare hade gjort mål mot Djurgården i SHL, kvitterat lossnade det för malmöiterna offensivt. Den som klev fram och sköt det matchvinnande 2–1-målet var nyförvärvet från Brynäs, Adam Brodecki. 24-åringen hade gått poänglös från sina två första matcher med nya klubben innan han överlistade Karri Rämö och satte sitt, totalt sett, sjunde mål för säsongen.

Efter det rann det i väg och Malmö kunde inkassera tre tunga poäng. Laget är nia, nu fyra poäng efter Örebro och Skellefteå runt kvartsfinalstrecket. Djurgården är femma.

Örebro – Skellefteå 2–4 (1–0, 0–1, 1–3)
Örebro:
 Jonathan AnderssonRobin Kovács.
Skellefteå: Jesper Frödén 2, Joakim LindströmOscar Möller.

Mindre än 24 timmar efter att Skellefteå nollat Färjestad slog man tillbaka Örebro på bortais. Bakom vinsten stod succévärvningen från AIK, Jesper Frödén, som sköt två av Skellefteås mål.

Frödén kvitterade till 1–1 i andra perioden och fixade 4–2 i tredje perioden. Detta efter en läcker soloprestation. Det ger honom elva mål och 23 poäng på 41 matcher.

Skellefteå har tre raka segrar den här veckan och klättrade i och med dagens seger förbi Örebro, upp på sjätte plats.

Linköping – HV71 2–4 (2–1, 0–1, 0–2)
Linköping:
 Arvid CostmarMikael Frycklund.
HV71: Jesper WilliamssonLinus SandinLinus FröbergSimon Önerud.

Linköping fick en smakstart på hemmamötet med HV71. Arvid Costmar och Mikael Frycklund sköt sina första SHL-mål i första perioden och gav hemmalaget en 2–0-ledning. För Frycklund var det första målet i 20:e SHL-matchen efter att ha haft skadeproblem under första säsongen i Östergötland.

HV71 hade dock mer att ge. Tränaren Stephan Lundh tog timeout och det fick effekt. Jesper Williamsson reducerade innan första perioden var över och i den andra prickade Linus Sandin in sitt 16:e mål för säsongen när han kvitterade.

Avgörandet kom sedan med 2.39 kvar av tredje perioden. Då klev en annan Linus fram och skickade in 3–2-målet bakom Jacob Johansson. Simon Önerud gjorde sedan 4–2 i tom kasse.

HV71 är åtta i tabellen, bara en poäng efter sexan och sjuan Örebro och Skellefteå. Linköping är fast i ingenmansland, tio poäng före Oskarshamn under kvarstrecket och sex poäng efter Brynäs och Växjö runt slutspelsstrecket.