Filip Hasa stannar i Uppsala.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Nominerad till Guldgallret – nu förlänger backen med Almtuna

ANNONS

Filip Hasa kom till Almtuna från Frölunda inför årets säsong. 19-åringen har imponerat från sin backposition och nominerades till Guldgallret som Uppsalaklubbens bästa junior. Nu meddelar Almtuna att Hasa blir kvar i klubben även nästa säsong. 

Efter att ha stått för en imponerande höst och vinter i Hockeyallsvenskan nominerades Filip Hasa till Guldgallret som Almtunas val och han är en av 14 spelare som har chansen att vinna. 

Nu, bara dagar senare, meddelar Almtuna att man har säkrat upp juniorbacken till ett nytt avtal som ser till att han blir kvar i klubben i ytterligare en säsong.
– Filip är en talangfull back som har gjort en stark debutsäsong i Hockeyallsvenskan. Han har imponerat med sitt kreativa backspel. Vi är glada att Filip vill fortsätta sin utveckling i Almtuna och ser en stor potentiell utveckling i honom, säger klubbchefen Robert Lif till Almtunas hemsida. 

På 43 matcher den här säsongen har 19-årige Hasa gjort 16 poäng vilket är näst bäst bland juniorbackarna i Hockeyallsvenskan, endast Adam Wilsby har gjort fler poäng. Hasa innehar även femteplatsen i juniorernas poängliga. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL