Joakim Englund listar Hockeyallsvenskans största besvikelser.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

ENGLUND: Hockeyallsvenskans största besvikelser

Det har inte bara varit guld och gröna skogar i Hockeyallsvenskan den här säsongen. För Hockeysverige Plus listar Joakim Englund de fem största besvikelserna som ligan har bjudit på så här långt.

Det är alltid lite vanskligt att välja ut fem största besvikelserna då kriterierna är något luddiga och högst personliga. Främsta orsaken till att någon får stämpeln att vara en ”besvikelse” är att förväntningarna från start är väldigt högt ställda. Spelaren i fråga kanske har ett par riktigt starka säsonger i ryggen vilket självfallet ligger i fatet inför en dylik lista.


I höstas, närmare bestämt den 28 oktober, gjorde jag en lista på säsongens fem största floppvärvningar. Där kan vi se att några av spelarna på den listan vuxit avsevärt och inte alls är att betrakta som floppvärvningar längre. Likaså ser jag potential att spelarna på den här listan kan avsluta säsongen starkt och till viss del tvätta bort stämpeln av att vara en besvikelse.

I det här skedet av säsongen har det hänt en hel del i lagens trupper där största besvikelserna av naturliga skäl inte längre spelar kvar. Sedan finns det spelare som BIK Karlskogas August Gunnarsson eller Vita Hästens Patrick Blomberg som gått skadade hela eller åtminstone stora delar av säsongen. Det känns orättvist att benämna sådana spelare som besvikelser. 

Hockeyallsvenskans fem största besvikelser säsongen 2020:

Johan Larsson.Foto: Bildbyrån/Maxim Thoré

Johan Larsson, b, AIK 

Med fina meriter från ligor som SHL, DEL och Liiga är det inte så konstigt på att kraven på Johan är högt ställda. Så sent som förra säsongen var han en av Hockeyallsvenskans bästa backar i det AIK som vann ligan i nästan överlägsen stil.

Den här säsongen har varken gått som Johan eller AIK hoppades. Laget ligger tvärsist i tabellen och likt förra säsongen är Larsson en av spelarna som loggar mest istid. Den inte alltför träffsäkra statistiken ”plus-minus” ger ändå en liten fingervisning om att Johan just nu upplever en motsatt säsong jämfört med fjolåret. 2018/19 slutade han på första plats i den statistiken med +30 – i år ligger han sist med -27.

Precis som hela AIK verkar det vara svårt att få något vidare stäm i spelet. Johan vill och ska ta ett stort ansvar för laget, men känslan säger mig att det slagit över och blivit något negativt i stället. Med tanke på att han ofta spelar mest i laget bör man tänka sig korta byten för att vara fräsch till nästa byte. I stället ser jag tydliga tendenser till långa byten trots att det ofta finns möjligheter att byta tidigare. Detta bidrar endast till sämre återhämtning mellan bytena och mindre ”kräm” i slutet av matcherna.

Även om intentionerna är goda och han bara vill hjälpa till och bidra så drabbar det både laget och honom själv i slutändan. Han har otaliga gånger visat att han är en duktig hockeyspelare men jag tror han, mer än någonsin, längtar till säsongen når sitt slut så han får börja om på ny kula nästa säsong.

Emil Kruse.Foto: Bildbyrån/Tobias Sterner

Emil Kruse, mv, Västerås

Förra säsongen var han en gigant mellan stolparna i tippade bottenlaget Västervik. Där och då var han en av seriens absolut bästa målvakter och vann nästan på egen hand många poäng åt sitt lag. Dessutom stod han mest av alla målvakter i hela ligan.

Tanken var förmodligen att han, den här säsongen, skulle ta nästa steg i den personliga utvecklingen. Med SHL-flyktade Samuel Ersson, som bar Västerås på sina axlar under återkomsten i Hockeyallsvenskan säsongen 18/19, var således klubben på jakt efter en målvakt som kunde axla manteln efter honom. Där och då hyllade jag valet av Kruse som en fullgod ersättare på klubbens resa att befästa sin plats på hockeykartan.

Nu har väl inte Emil varit någon större akilleshäl i Västerås där ungtuppen Jesper Myrenbergdäremot gjort det fantastiskt bra. Kort och gott har inte Kruse varit den stabila, trygga, sista utposten som han värvats för. Det må hända att jag har för höga tankar om Kruse men samtidigt kan jag inte blunda för förra säsongens succé vilket självfallet ligger honom i fatet till den här listan.

Marcus Fagerudd.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Marcus Fagerudd, b, Södertälje och Vita Hästen

Tanken var att den 27-åriga finländaren skulle bära Södertäljes offensiva spel från sin backposition. Så har det inte blivit och Fagerudd förpassades längre och längre ned i hierarkin – innan han hamnade på läktaren. Till slut var en övergång oundviklig och Vita Hästen blev ny klubbadress sedan endast ett par veckor tillbaka.

Med erfarenhet från bland annat SHL och Liiga är både lönekuvertet, förväntningarna och kraven högre än vad han presterat hittills den här säsongen. Till Marcus fördel får han nu möjlighet att revanscherna sig i och med övergången till Vita Hästen.

Jag skulle inte bli förvånad om han avslutar säsongen starkt i Norrköpingslaget som inte direkt har ett överflöd av kreativa backar som gillar att följa med upp i anfallen. Jag tror dessutom det är ganska enkelt att komma in i hockeyn som firma Zabel och Czarnecki förespråkar. Det är tydliga riktlinjer om hur man vill spela vilket förmodligen bidrar till att Fagerudd, med sin skicklighet, kommer få en mycket roligare avslutning på säsongen.

Även om han hittills varit en av seriens besvikelser ser jag stora möjligheter att han ska kunna rädda sin egen säsong på ett bra sätt genom att avsluta starkt i det maskineri som Vita Hästen vuxit ut till den här säsongen.

Erik Nyström.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Erik Nyström, fw, Västervik

När man tittar på en spelare och dennes individuella kvalitéer som hockeyspelare får man ibland en wow-känsla att han är mycket bättre än alla andra på isen. Erik Nyström är en sådan spelare där hans individuella skills är i toppnivå i ligan. Han har en fantastisk skridskoåkning och riktigt snabba och skickliga händer som bör kunna snurra upp de mest rutinerade motståndarna.

Precis som övriga spelare på den här listan bottnar besvikelsen i att mina förväntningar var högt ställda på dessa herrar från start. Exempelvis trodde jag att Erik Nyström skulle få sitt stora genombrott i Västervik, att det skulle bli en perfect match, både för honom och för Västervik. Så har det alltså inte blivit och även om han har petat in femton pinnar så tycker jag mig se potential i honom att kunna ligga på en poäng per match.

Med sina färdigheter som hockeyspelare bör han kunna få ut mycket mer av sitt spel än vad han har kvitterat ut den här säsongen.

Samuel Sjölund.Foto: Bildbyrån/Jesper Zerman

AIK

Johan Larsson ska inte ensam bära hundhuvudet för AIKs misslyckande den här säsongen. Hela klubben har presterat uselt hela säsongen och är en stor besvikelse.

I mitt tabelltips inför säsongen hade jag placerat AIK på sjunde plats i tabellen. Även om jag visste att klubben dragit i den ekonomiska handbromsen och byggt ett budgetlag där halva truppen bestod av tryout-spelare kunde jag inte i min vildaste fantasi förutspå hur illa det skulle bli.

Initialt såg det på papperet inte särskilt dåligt ut med åtminstone en handfull toppspelare i truppen med namn som Porsberger, Jönsson, Larsson, Drugge och Tallberg.

Med sina 31 inspelade poäng 42 matcher, sparkade tränare och en publik som sviker kan jag inte annat än att meddela att det forna storlaget är en av årets allra största besvikelser. Frågan är: överlever man ett kval eller blir det respass ner till Hockeyettan?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten