Alexander Wennberg lämnade segermatchen mot Montreal med en skada.

VM-svensken lämnade segermatchen skadad

Columbus Blue Jackets förlängde sin poängsvit till åtta raka matcher när man under natten besegrade Montreal Canadiens på bortaplan med 4–3 efter bland annat ett mål av Gustav Nyquist.
Man avslutade dock matchen utan svenske centern Alexander Wennberg som tvingades lämna matchen med en överkroppsskada.

Columbus Blue Jackets fortsätter att visa upp god form. Under natten till måndag, svensk tid, säkrade man poäng för åttonde matchen i rad efter att man bortabesegrat Montreal Canadiens med 4–3.

Svenske forwarden Gustav Nyquist blev den som prickade in det som visade sig bli det matchavgörande målet, då han satte 4–2-målet i tom kasse med två minuter kvar att spela av den tredje perioden. Montreal lyckades få in ytterligare en reduceringspuck innan matchen var över genom Shea Weber, men närmare än så kom inte hemmalaget.

"RIKTIGT VIKTIGT"

Segern var Blue Jackets sjunde på de åtta senaste matcherna och fortsätter därmed att ta viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats i den östra konferensen.
– Den här tiden på året är det ett race att ta sig till slutspel. Man kollar på resultaten varje kväll och det känns som att lagen runtomkring oss aldrig förlorar. Så att komma tillbaka från uppehållet och skrapa ihop tre poäng är riktigt viktigt, säger tvåmålsskytten Pierre-Luc Dubois till nhl.com.

SVENSKEN SKADAD

Blue Jackets tvingades avsluta matchen utan den VM-meriterade svensken Alexander Wennberg, som efter en smäll tidigare i matchen inte kom till spel i den tredje perioden. En överkroppsskada hindrade 25-åringen från spel, men något besked kring skadans omfattning kom inte från Blue Jackets-håll efter matchen.

I målet räddade Elvis Merzlikins 27 av 30 skott och säkrade sin sjätte raka seger. Därmed blev det lettiske rookiemålvakten den första målvakten i klubbens historia att vinna sex raka matcher under sin rookiesäsong i NHL.

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 4–3 (0–1, 1–2, 2–1)