Skellefteå bröt sin förlustsvit mot Linköping

Skellefteå hade fyra raka förluster medan Linköping hade tre raka vinster. Efter eftermidagens möte lagen emellan hade båda laget brutit sina sviter då hemmalaget visade sig vara starkaste. I övrigt fortsätter Luleå vara seriesuveräner och Frölunda tog planenlig seger mot Leksand.

Leksand-Frölunda 2-4 (0-0, 0-3, 2-1)

Leksand: Daniel GunnarssonMartin Karlsson

Frölunda: Mats Rosseli OlsenNicklas Lasu x2, Simon Hjalmarsson

Leksand fortsätter att ha det oerhört tungt och frågan som många ställer sig är om Roger Melin är kvar som tränare för Leksand efter landslagsuppehållet? Hemma mot Frölunda blev det lika tungt som vanligt även om man höll Frölunda stången i den första perioden.

Men efter att Leksand tagit en tidig utvisning i den andra perioden kunde Mats Rosseli Olsen ge gästerna ledningen i powerplay. Nicklas Lasu kunde utöka Frölundas ledning till 0-2 även det i powerplay och när sedan Simon Hjalmarsson skickade in 0-3 bara ett par minuter innan den andra periodvilan så kändes det blytungt för Leksand.

Hemmalaget gjorde dock en imponerade uppryckning i den tredje perioden och kom tillbaka till 2-3 men till slut kunde Niclas Lasu punktera matchen med sitt andra mål i matchen i tom kasse.

Malmö-Luleå 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Malmö: Henrik Hetta

Luleå: Jonas BerglundNiklas OlaussonEinar Emanuelsson

Luleå har ryckt ifrån sig en klar ledning i SHL och började även matchen mot Malmö bra när man tog ledningen genom Jonas Berglund. Malmö som fick klara sig utan sjuke målvakten Oscar Alsenfelt fick se Niklas Olausson utöka gästernas ledning till 0-2 på straff.

Malmö fick kontakt innan den andra periodens slut när Henrik Hetta reducerade till 1-2. Men Malmö hade inte orken till att kvittera utan Luleå kunde tämligen enkelt hålla undan i den tredje perioden och dessutom utöka till 1-3 genom Einar Emanuelsson. Luleå fortsätter att vara seriesuverän i SHL.

Skellefteå-Linköping 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)

Skellefteå: Oscar MöllerJonathan PudasTuomas Kiiskinen

Linköping: Adam HelewkaJarno Kärki

Linköping kom med väldigt gott självförtroende till Skellefteå då man vunnit sina tre senare matcher och skapat sig en liten lucka till Oskarshamn och Leksand. Skellefteå däremot hade inför mötet fyra raka förluster.

Efter en mållös första period kunde Oscar Möller skjuta ledningsmålet till hemmalaget i powerplay tidigt in i den andra perioden. Linköping fortsatte att ta utvisningar vilket gjorde att Skellefteå kunde förpassa spelet i gästernas zon. Jonathan Pudas kunde senare göra 2-0 i efterdyningarna av ett powerplay.

Skellefteå kunde senare utöka till 3-0 i den tredje perioden genom Thomas Kiiskinen men Linköping kom tillbaka och gjorde spänning av matchen men hemmalaget lyckades till slut hålla undan och ta tre poäng. Linköping som i och med resultatet tappade sin segersvit på tre matcher. Skellefteå däremot bröt sin fyra matcher långa förlustsvit.