Joel Lundqvist hyllas.
Foto: Michael Erichsen Bildbyrån
SHL

"Har allt att tacka Frölunda"

Joel Lundqvist har en framgångsrik karriär med fyra SM-guld, tre VM-guld och två CHL-titlar. Nu har även profilen gjort över 1 000 matcher i Frölunda tröjan. Han tittar nu tillbaka på sin karriär.

- Har allt att tacka Frölunda, säger Joel Lundqvist till hockeysverige.se

Joel Lundqvist började tillsammans med tvillingbrorsan Henrik Lundqvist sin professionella karriär i Frölunda. En klubb där han har nu gjort 1000 matcher för. I samband med gårdagens match mot Brynäs den 23 Januari hyllades Frölunda-ikonen, med en ceremoni och en hyllning från brorsan.
- Det var mycket att ta in, en helt fantastisk kväll från början till slut. Sjukt glad att få vara med om och är otroligt tacksam. Jag visste att det skulle vara en ceremoni och min familj skulle vara där, men meddelandet från brorsan hade jag ingen aning om. Det betyder mycket att han gjorde det, och det är speciellt då vi har samma minne från när vi var små och såg Frölunda för första gången, säger Joel Lundqvist till hockeysverige.se

Debuten för Joel Lundqvist i Frölunda kom mot Luleå borta 2001. Idag 2020 har han nu gjort över 1000 matcher för klubben. Ett Frölunda som betyder mycket för Lundqvist.
- Det var en dröm sen man var liten, att representera Frölunda. Att få göra 1000 matcher för klubben är väldigt speciellt. Men tänker inte så mycket på antalet utan vad man har fått varit med om. Alla titlar, uppskattar varenda en av dem. Men det var speciellt när jag fick vinna första SM-guldet då jag var bara 21 år. Mycket att ta in då man inte visste hur det var att vinna, och fira med alla våra fans. Men som sagt har allt att tacka Frölunda.

Joel Lundqvist med sin familjJoel Lundqvist med sin familjFoto:Michael Erichsen Bildbyrån

"Tävlade om vem som var snabbast till bords"

Joel Lundqvist om relationen med brorsan Henrik Lundqvist, där han berättar att det var tävling varje dag även när de var små.
- Vi tävlade varje dag och det gör vi fortfarande. Började redan på dagis när vi skulle se vem som var snabbast till bords. Vi klarade inte av att förlora, det var bättre när vi spelade ihop och var ju bra att vi började med en lagsport.

Lundqvist började med ishockey i fyraårsåldern. Det började redan i sandlådan där han och brorsan spelade hela tiden. Och när hans pappa tog de till Scandinavium, växte intresset för sporten.

År 2000 draftades Joel Lundqvist av Dallas Stars i tredje-rundan. Han fick inte kontrakt förens sex-års senare och debuten var hemma mot San José i Dallas.
- Det var en en härlig tid. Stort med draften men visste att det var en lång resa dit. Minns debuten hemma mot San José i Dallas, det var riktigt stort. Mitt första mål kom mot Calgary hemma då Miikka Kiprusoff stod i deras mål. Men det var en speciell tid och tuffare klimat där borta. Mitt första år blev det mycket åka upp och ner från NHL och farmarligan. Och tredje och sista året fick jag min första stora skada, det var tråkigt att det skulle sluta på det sättet.

Joel och Henrik Lundqvist med VM-bucklanJoel och Henrik Lundqvist med VM-bucklanFoto: Joel Marklund Bildbyrån

"Dröm sen vi var små"

Han valde sedan att återvända hem till svensk hockey och  Frölunda 2009/2010 där han blev lagkapten. Idag står han med över 1000 matcher för klubben och vunnit fyra SM-guld och två CHL-titlar. Landslagsdebuten kom 2002 för Tre Kronor. Han har lyckats att vinna tre VM-guld för Sverige. Men senaste guldet 2017 han vann med Tre Kronor var väldigt speciellt.
- Ja brorsan kom ju den turneringen, var väldigt roligt och speciellt att få spela ihop igen. Tanke på att han är där borta i NHL och jag hemma i Frölunda, blir det mycket tid tillsammans. Det var verkligen speciella veckor där i Tyskland, då vi kunde hänga med varandra varje dag. Man är alltid stolt att stå där som vinnare och det var ju otroligt kul att vinna med brorsan, det var ju en dröm sen vi var små att stå där.

Joel Lundqvist tid i Tre Kronor blev väldigt framgångsrik. Han valde att avsluta sin landslagskarriär förra säsongen och mer spel i landslaget blir det inte.
- Det är helt uteslutet, jag kände att jag var klar med Tre Kronor och vill lägga all fokus på Frölunda. Det var en häftig resa och en stor ära att få representera landslaget.

"Hungern är fortfarande där"

Idag är Joel Lundqvist 37 år gammal. Hans kontrakt går ut med Frölunda nästa säsong, men viljan att fortsätta finns fortfarande kvar hos profilen.
- Kroppen känns bra, och hungern är fortfarande där. Man är driven och laddad för att spela ännu mer och vinna. När man kommer upp i denna ålder blir det såklart att man tar ett år i taget. 

Brorsan Henrik Lundqvist är mitt uppe i en säsong borta i NHL, med sitt Rangers. "Henkes" kontrakt med laget går ut om två år och brorsan Joel hoppas på att han får chansen att slåss om Stanley Cup. Att spela tillsammans i Frölunda igen är inget de har pratat om enligt Joel.
- Det är väldigt långsökt, vi har inte direkt pratat om det. Han är nog väldigt inställd att spela kvar därborta.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten