Sök
Måns Carlsson (längst till vänster) sköt två mål när Mora skrällde mot Björklöven.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Skrällen: Mora fick serieledaren på fall – bröt Lövens långa segersvit

Mora överraskade rejält genom att få serieledaren på fall. Bottenlaget har verkligen tuggat igång och har nu tagit poäng i sex raka matcher när de vann med 5-3 mot Björklöven och såg till att bryta Umeålagets nio matcher långa segersvit. 

Här följer ett svep från kvällens sju allsvenska matcher:

Modo – Karlskoga 4–2 (2-1,1-0,1-1)

Modo: Johan ForsbergFredrik OlofssonKim RosdahlPatrik Karlkvist
Karlskoga: Jesper KokkonenOliver Eklind.

Modos fina form fortsätter. Efter att ha tagit en imponerade seger i kvällens viktiga toppmöte mot Karlskoga har Ö-vikslaget nu tagit sex raka trepoängare. 

I hemmalaget gjorde Nikolaj Belov sin första match för sin nya klubb efter att ha blivit klar för Modo under tisdagen. Han inledde med att slå en assist till Johan Forsbergs 1-0-mål och fick därmed bästa möjliga start i Örnsköldsvik.

När den andra perioden drog igång var Modo i ledning med 2-1 men laget vägrade slå av på takten, snarare tvärtom. Topplaget växlade upp och vann skotten i perioden med hela 24-4 (!) det blev dock endast ett mål framåt. 

Det blev viss spänning mot slutet när Oliver Eklind reducerade till 3-2 i slutet men Patrik Karlkvist satte dock spiken i kistan med ett läckert skott i krysset bakom Henrik Lundberg.

Frågan är om inte toppstriden är avgjord redan nu. Modos försprång ner till Karlskoga var nio poäng inför matchen och efter att ha vunnit kvällens match skiljer det nu tolv pinnar mellan tabelltvåan och trean.

Mora – Björklöven 5–3 (3-0,0-1,2-2)

Mora: Måns Carlsson 2, Brendan Ranford 2, Niki Petti
Björklöven: Sebastian SelinOlle LissAlexander Wiklund.

Vad har hänt med Mora egentligen?
Laget hade stora problem i säsongsinledningen och har legat under kvalstrecket under långa perioder. Den senaste tiden har Mora dock lyckats ta poäng i flera matcher i rad och har klättrat upp och skaffat sig ett stort gap ner till Kristianstad på kvalplats. 

Inte ens den suveräne serieledaren Björklöven kunde få dalalaget på fall. Umeåklubben kom till Jalas Arena med nio raka segrar i ryggen och kom från en förkrossande 7-2-seger mot toppkonkurrenten Timrå. 

Mora var dock riktigt heta direkt från nedsläpp och vann skotten i den första perioden med hela 17-5 och fick även in tre puckar i nät bakom Mattias Pettersson i Löven-kassen. 3-0 till Mora och det kändes nästan som att det skulle kunna rinna iväg till en riktigt storseger för dalalaget. 

Björklöven lyckades dock återhämta sig lite men den här matchen tillhörde Mora. Återigen var det de invärvade nordamerikanerna Brendan Ranford och Brant Harris som ledde vägen då Harris stod för två assist och Ranford sköt dubbla mål. 

Björklövens gap ner till Modo minskar nu och det skiljer nu endast fem poäng mellan lagen, att Umeålaget ska ta hem seriesegern är därmed inte längre lika självklart som det har sett ut tidigare under säsongen. 

Västerås – Tingsryd 2–3 SO (2-0,0-1,0-1,0-1)

Västerås: Isac Skedung 2. 
Tingsryd: Anton SvenssonLudvig ClaessonJoseph Jonsson

Tidigare i veckan förlängde Isac Skedung sitt kontrakt med Västerås och firade genom att stänka dit två kassar direkt i matchen efter förlängningen. Han såg därmed till att VIK ledde med 2-0 i mitten av den andra perioden.

Varken han eller Västerås skulle dock få jubla mer den här kvällen.

Tingsryd reducerade precis i slutet av den andra perioden när comebackande Anton Svensson blev målskytt efter skadefrånvaro. I mitten av den tredje kom även kvitteringen och Tingsryd hade kämpat sig tillbaka i matchen. 

Inget lag lyckades punktera matchen under de sista tio minuterna och matchen gick förlängning och sedan straffar. Där blev det Jospeh Jonsson som satte avgörandet för smålänningarna som lägger sig på samma poäng som SSK i slutspelsstriden men ligger precis under strecket då Södertälje har bättre målskillnad. 

Karlskrona – AIK 1–2 (0-1,1-0,0-1)

Karlskrona: Viktor Liljegren.
AIK: Johan PorsbergerHugo Leufvenius

Snacka om efterlängtad seger för AIK. 
Efter att ha förlorat tio matcher i rad lyckades Stockholmslaget äntligen ta en trepoängare igen då man besegrade Karlskrona på bortais. 

Stor matchhjälte blev den unge forwarden Hugo Leufvenius. 20-åringen inledde säsongen i Karlskrona men hade svårt att ta plats i truppen och lånades först ut till Hockeyettan innan han skeppades iväg till AIK. Han gjorde i kväll sin nionde match i AIK-tröjan och stod då för sitt första mål när han styrde in segermålet och sänkte därmed sin förra klubb. 

AIK snyggar därmed till det i tabellen men har fortfarande 16 poäng upp till säker mark. Karlskrona har nu förlorat tre raka matcher och är nu rejält inblandade i kampen om de sista slutspelsplatserna. 

Timrå – Kristianstad 2–1 (1-1,1-0,0-0)

Timrå: Jonathan DahlénAlbin Lundin.
Kristianstad: Riley Bourbonnais

Nyförvärvet Riley Bourbonnais gav Kristianstad ledningen tidigt i matchen med sitt första mål i sin nya klubben. 

Roligare än så skulle det dock inte bli för skåningarna.

Timrå började in mer och mer i matchen samtidigt som Kristianstad drog på sig en hisnande mängd utvisningar. Först kunde Jonathan Dahlén kvittera och i den andra perioden skickade Albin Lundin in 2-1 när hemmalaget fick chansen att spela 5-mot-3. 

Kristianstad gav aldrig riktigt sig själva chansen att vinna med alla utvisningar man drog på sig. Det blev inte bättre när Fredrik Hansson drog på sig ett matchstraff i mitten av den tredje perioden för armbågstackling. Timrå var därmed aldrig riktigt hotade utan kunde vinna med 2-1. 

Kristianstad ligger fortsatt risigt till i den allsvenska tabellen med fem poäng upp till Almtuna som ligger ovanför strecket. 

Almtuna – Vita Hästen 0–5 (0-2,0-1,0-2)

Almtuna: – 
Vita Hästen: István Bartalis 2, Filip CrusemanJens HolmströmSimon Fernholm.

Vilken succévärvning Istvan Bartalis har blivit för Vita Hästen! 
Hans tidigare bästa mål- och poängnotering kom från 2011 då han spelade i Troja/Ljungby och sköt 10 mål och 21 poäng. 

Den här säsongen har ungraren redan skjutit 17 mål i Hockeyallsvenskan och stått för 32 poäng vilket gör att han leder den interna poängligan. 

Mot Almtuna låg han bakom det mesta genom att skjuta två mål när Vita Hästen gick upp i en 3-0-ledning och dödade matchen redan i den andra perioden. Segersiffrorna skrevs till slut till 5-0 och Viktor Kokman fick därmed hålla nollan, han fick dock bara nio skott på sig under hela matchen. 

Det östgötska laget tog därmed sin första trepoängare på bortais på länge då man hade gått fem bortamatcher i rad utan att ta med sig full pott hem. Almtuna har det dock tyngre och har endast lyckats vinna två av sina tio senaste matcher. 

Södertälje – Västervik 1–3 (0-1,1-1,0-1)

Södertälje: August Berg.
Västervik: Emil AlbaErik UllmanVictor Wänghult

Västervik fick revansch på SSK!
Södertälje har vunnit de två tidigare mötena lagen emellan den här säsongen och hemmalaget var även i fin form med poäng i åtta av de nio senaste matcherna. 

Nu åkte de dock på en nolla då Västervik tog en stark skalp. En stor anledning till det stavas Adam Åhman. Målvakten, som är utlånad från HV71, stod för en fin insats och räddade 30 av 31 skott för att ge segern till Smålandslaget. 

Västervik har nu vunnit tre matcher i rad och skaffar dig därmed behagligt avstånd ner till Kristianstad som ligger under strecket. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten