Sök
Arvid Holm
Bildbyrån
SHL

Nytt kontrakt i Färjestad - därför kommer han stanna

Han kom till Färjestad med en enda seniorsäsong i ryggen. Nu har Arvid Holm vuxit ut till en potentiell förstemålvakt - som redan förlängt med Färjestad. I en lång intervju berättar talangen om det nya kontraktet, att han inte är förvånad över succén - och varför han inte är intresserad av att åka över till Nordamerika just nu.

När Färjestad skulle ersätta succémålvakten Adam Werner föll valet lite oväntat på Arvid Holm, som förra säsongen stod 32 matcher för Karlskrona i HockeyAllsvenskn och på dessa räddade 90,7 procent av skotten och släppte in 2,58 mål per match.

Det har visat sig bli ett genidrag. Holm har storspelat under rookiesäsongen i SHL och kan till och med vara lagets förstemålvakt när slutspelet drar igång i vår. Igår meddelades det att Holm skrivit ett nytt kontrakt med Färjestad - och nu är han i ett helt nytt läge.

– Det kändes skönt att få det gjort, och det är faktiskt första gången jag får klart med ett kontrakt så här tidigt. Nu slipper jag den här ovissheten som man kanske inte vill ska komma, men som ofta smyger sig på. Nu kan jag ha fullt fokus på slutet av den här säsongen och min fortsatta utveckling, säger han till hockeysverige.se.

Var det ett självklart val att förlänga?

– Ja, det var det. Jag kände inte ens något behov att titta ut i övriga Sverige. Spelar man i Färjestads BK finns det få klubbar, om ens någon, som går före om du ser till både chansen att vinna och utvecklas.

SÅG EN ÖPPNING BREDVID VETERANEN

Även om Arvid Holm medger att han är lite förvånad över att redan nu ha spelat sig till ett nytt kontrakt är han ändå inte förvånad över de stora steg han tagit under säsongen. Från en oprövad rookie till en klassmålvakt. Från en spelare som aldrig stått i SHL, till en spelare som gjort 17 matcher och räddat drygt 91 procent av skotten för ett av ligans bästa lag.

– Ser man till att den högkvalitativa vardag vi har här, med fys och sådana saker, så är jag inte så förvånad. Ja, jag blev lite överraskad när de ringde och ville ha mig, men när det väl hade landat så trodde jag på mig själv och kände att jag hade saker att uträtta redan det här året. Och det känner jag fortfarande. Det är slutspelet som alla sneglar mot, det är där jag vill peaka. Det går åt rätt håll. Jag känner egentligen att det gått bra från november, det är nästan tre hela månader som det gått bra och jag är väldigt nöjd med mitt spel både på match och träning.

Kände du någon press att ersätta Adam Werner som ändå gjorde det bra, med tanke på att Markus Svensson haft en hel del skadeproblem de senaste åren också?

– Nej, mer som en positiv utmaning skulle jag säga. Jag lägger inte så stor vikt på vilka som varit här innan, utan jag ser mer till mig själv och vad jag kan göra. Däremot så...det du säger om skadorna var lite lockande. "Mackan" har gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen med att hålla sig frisk och han är otroligt proffsig. Men från början kände jag att det kanske fanns en öppning där, att det skulle kunna bli en extra match för min del tack vare det. Så har det inte blivit, och det är jag såklart glad för nu när jag lärt känna "Mackan".

Arvid Holm.Arvid Holm.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Maciej Szwoch är Färjestads omtalade och framgångsrika målvaktstränare. Han har en stor del i Arvid Holms utveckling.
– Han är ganska tuff och ärlig och det är det jag behöver. Jag spelar bättre och mår bättre om jag får ärliga och raka svar. Han går liksom inte runt saker utan talar klarspråk direkt. Han var också medveten om, precis som jag, att det skulle kunna ta ett tag innan jag kom in i allting för det fanns en hel del saker att tänka på. Men vi tog det långsamt. 
– Nu känner vi båda dock att vi är inne i en resultatperiod där det handlar om att prestera bra och ha få insläppta mål. Det som det trots allt går ut på. Han vill inte hålla mig tillbaka utan han vill att jag ska prestera också, inte bara utvecklas. Det känns skönt att vi båda känner så.

Går det att sätta fingret på något speciellt ni jobbat extra mycket med?
 Ja, vi lade om hur jag jobbar med händerna. Tidigare hade jag låsta, låga händer. Nu har vi både flyttat ut dem och upp dem, så att jag ska se så stor ut som jag ändå är. Sen har vi ändrat hur jag sätter fötterna, men där är det snare tvärtom. Där har vi smalnat av, så jag ska kunna utnyttja min skridskoåkning. Det är två rätt stora grejer men vi bestämde oss tidigt för att om man ska ändra något ska man göra det fullt ut. Det finns liksom ingen plan B.

Att ändra både händer och fötter låter som en ganska stor grej, var det en svår omställning?
– Det tog ett tag, absolut. Men det fanns ett bra tålamod både från honom och mig. Vi var medvetna om att det skulle kunna ta ett tag. Men hellre ändra allting direkt, än att göra det lite halvdant så problemen finns kvar hela året. Nu när vi gick igenom den senaste matchen pratade vi inte ens om händerna eller fötterna, för det har blivit en del av mitt spel nu. Nu är det andra smådetaljer vi tittar på.

DÄRFÖR VÄNTAR HAN MED NORDAMERIKA

Arvid Holm draftades i sjätterundan av Winnipeg Jets, år 2017. De har sedan dess följt den 193 centimeter långa målvakten ta steg för steg. Men Holm själv säger att det inte är särskilt aktuellt att åka över till Nordamerika kommande säsong.
– Nu har jag kontrakt här, ett år till, och min intention är att stanna. Jag har ingen anledning att inte stanna, av flera olika skäl. Och kollar du det ser ut där borta så finns det egentligen ingen plats heller. De har två duktiga målvakter i AHL och två duktiga i NHL, så det är ganska fullt. Men visst, skulle de vilja sajna mig så får vi väl se. Jag tror dock jag kommer stå på mig och vilja stanna här ett tag till.
– Men det är klart vi pratar med varandra och de ser en utveckling hos mig. De har följt mig sedan de plockade mig som en rejäl chansning för ett par år sedan, och nu kan de se ett proffs som förstår vad det innebär att spela på hög nivå om jag kan säga så utan att låta för rutinerad. De hade målvaktstränaren här en vecka också, och han var positiv till situationen och min utveckling.

Arvid Holm Arvid Holm Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Och någon stress, det känner Holm inte. Det ska krävas väldigt mycket för att stressa upp 21-åringen, som först nobbades från TV-pucken och sen av flera hockegymnasium innan han fick chansen i Troja/Ljungby. Han har aldrig spelat med något landslag längs vägen heller. 

"DEN STORA FÖRDELEN JAG HAR"

Något som hjälpt honom behålla fötterna på jorden och inte sväva iväg.
– Gud ja, det är den stora fördelen jag har skulle jag säga. Jag har inte varit på några flashiga ställen eller spelat med något landslag. Jag känner ingen stress. Jag har inga problem med att vänta två eller tre år, eller längre än så, med att åka över. Jag och min agent brukar prata om det, att det viktigaste är inte att få chansen där borta först - utan att bli kvar längst.


Nu ska Ljungbysonen först hjälpa Färjestad till en möjlig serieseger - och sen ska slutspelet bli långt i den guldtörstande staden.
– Det är ingen hemlighet att vi gör mycket mål men släpper in lite för många, eller att vi skapar flest lägen i serien men släpper till för många. Men vi har tagit stora steg jämfört med var vi låg när vi började. Jag ser ingen anledning till varför det inte ska fortsätta så.
– Samtidigt finns det olika sätt att vinna på. Luleå spelar mer defensivt, och vi går åt andra hållet. Då kanske man får ta att vi släpper till lite fler lägen också. Men vi är på rätt väg - och vi har ju några månader på oss innan det ska avgöras också, säger succérookien.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten