Luleå tog ny seger i SHL
Foto/Bildbyrån: Simon Eliasson

Ny målshow från Luleå – krossade HV71

Luleå hade målshow mot Rögle senast och man fortsatte på samma inslagna väg när man tog emot HV71. Jesper Sellgren och Filip Hållander blev stora segerorganisatörer. I övrigt fortsätter Brynäs på vinnarspåret och Linköping tappade återigen.

Djurgården-Malmö 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Djurgården: Dick AxelssonPatrik Berglund

Djurgården var vassast i starten men lyckades inte få in pucken bakom Oscar Alsenfelt. Efter en mållös första period lyckades hemmalaget spräcka målnollan efter att Dick Axelsson pangat in ledningsmålet i power play.

Djurgården fortsatte att trumma på och bara ett par minuter senare skulle näste Djurgårdenstjärna presentera sig. Patrik Berglund pricksköt in 2-0 efter ett fint skott. Hemmalaget kunde sedan i den tredje perioden hålla undan för Malmö och ta tre poäng.

Linköping-Växjö 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Linköping: Jarno KärkiHenrik Törnqvist

Växjö: Martin LundbergMiika KoivistoRoman Horák

Linköping är i stort poängbehov efter att ha trillat ned under strecket. Man fick också den starten man behövde då Jarno Kärki skör ledningsmålet i power play. Just spelformen 5-mot-4 var hemmalaget vassa i och Henrik Törnkvist kunde i samma spelform utöka ledningen till 2-0.

Växjö som har haft väldigt svårt att göra mål på sistone fick kontakt i matchen när Martin Lundberg sköt reduceringen till 2-1 och Miika Koivisto kunde tidigt i den tredje perioden kvittera med sitt 2-2-mål. Matchen till förlängning där Växjö kunde avgöra genom Roman Horak. Blytungt för Linköping som förlorar igen.

Luleå-HV71 6-3 (3-0, 2-1, 1-2)

Luleå: Filip Hållander x2, Jonas BerglundJesper Sellgren x2, Nils Lundkvist

HV71: Linus FröbergChristoffer Törngren, Joakim Andersson

Det var Luleå för hela slanten mot HV71. Med nytillskottet Konstantin Komarek på isen fortsatte Luleå precis där man avslutade mot Rögle. Redan efter den första periodens slut hade norrbottningarna i princip avgjort matchen och man fortsatte bara att ösa på.

Jesper Sellgren spelade huvudrollen i vinsten senaste och han kunde i den andra perioden skjuta sitt andra mål för matchen. Även Filip Hållander gjort sitt andra mål när han prickade in 5-0 båda målen i power play.

HV hade inte mycket att sätta emot och Anthony Camara delade ut en mycket ful tackling mot Jesper Sellgren och fick matchstraff. En tackling som tog högt på Luleåbacken som ändå kunde fortsätta spela.

HV snyggade till siffrorna något i tredje perioden men Luleå har nu 13 mål på sina två senaste matcher och är alltjämnt serieledare i SHL.

Örebro-Rögle 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)

Örebro: Ludvig RensfeldtShane Harper

Rögle: Dominik Bokk x2, Leon BristedtTed BrithénSimon Ryfors

Cam Abbott var fly förbannad på sitt lag efter storförlusten mot Luleå senast med 4-7 men han fick se sitt lag spela mycket mer tightare bakåt och där man inte tillät Örebro att skapa farliga lägen. Framåt levererade man också. Dominik Bokk som verkligen har konserverat sin form sen JVM gav Rögle ledningen i matchen.

Gästerna fortsatte att producera framåt och den andra perioden kunde man utöka till både 0-2 och 0-3 genom Leon Bristedt och Ted Brithen. Dominik Bokk kunde senare göra sitt andra mål i matchen och även om Örebro gjorde två mål efter tyskens mål så kom man inte närmare.

Skellefteå-Brynäs 0-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Skellefteå: Niclas Burström

Brynäs: Johan AlcénEmil Molin

Ove Molin-effekten verkar ändå vara någonting för Brynäs. Tre raka segrar kom man till Skellefteå med och med mer självförtroende än innan. Inledningsvis var det en rätt trött match med endast nio skott totalt under den första perioden. Men redan efter fyra minuter skulle målvakten Mantas Armalis stå för en riktig blunder när han serverade Johan Alcén som kunde raka in pucken i tom bur.

Brynäs spelade tight bakåt och Joacim Eriksson i Brynäskassen gjorde en bra match när Skellefteå pumpade på för en kvittering. Istället kunde gästerna i den tredje perioden utöka till 2-0 i powerplay genom Emil Molin. Skellefteå fick kontakt i slutet genom Niclas Burström men Brynäs lyckades hålla undan och ta sin fjärde raka seger.