Fredrik Forsberg gjorde det avgörande 3-2-målet i Leksands imponerande comeback
Foto/Bildbyrån: Suvad Mrkonjic

Leksand stod för mäktig vändning i sista perioden

Oskarshamn hade matchen efter två perioder och hade bud på mer, men en mäktig tredje period från Leksand gjorde att man stod för en imponerande vändning och tog sig upp på säker mark.

– Varje match är som en slutspelsamatch nu så oerhört skönt att vinna, säger Fredrik Forsberg till C More.

Oskarshamn-Leksand 2-3 (1-0, 1-0, 0-3)

Oskarshamn: Filiph EngsundFilip Sveningsson

Leksand: Mattias GöranssonJohan FranssonFredrik Forsberg

Ett oerhört viktig match i den jämna bottenstriden mellan Oskarshamn och Leksand. Ett Oskarshamn som vid seger skulle skapa en liten minlucka till Linköping och just Leksand.

Det blev en pangstart för hemmalaget när Filiph Engsund redan efter 02:27 kunde ge hemmalaget ledningen och det satte lite tonen på matchen. Ett Oskarshamn som var det bättre laget och ett bortalag som såg väldigt uddlöst och trött ut.

Det är också problem för Leksand rent offensivt för tillfället. Laget hade bara gjort sex mål på de senaste fem matcherna inför kvällens viktiga möte. Det skulle sen bli allt värre för gästerna då Filip Sveningsson kunde utöka till 2-0 i den andra perioden. Oskarshamn fortsatte att trumma på och hade det inte varit för målvakten Janne Juvonen hade det kunnat bli större siffror för hemmalaget i den andra perioden.

Juvonens storspel verkade dock få igång Leksand som var betydligt piggare än resterande delen av matchen i den tredje perioden. Mattias Göransson kunde tidigt i den tredje perioden ge Leksand vittring. Gästerna fortsatte att trycka på framåt samtidigt som Juvonen bjöd på en riktigt läcker räddning när han fick tänja sig ordentligt för att freda målet.

Imponerande vändning

Johan Fransson kunde sedan skrika ut sin glädje när han sköt den så viktiga kvitteringen och bestämt kunde Fredrik Forsberg trycka sig in mot mål och skicka in ledningsmålet för Leksand. En otrolig vändning med tanke på hur inspirationslösa gästerna såg ut efter den andra perioden. Oskarshamn plockade ut målvakten men Leksand lyckades hålla undan och tog sig med den här imponerande vändning sig upp på säker mark.

– Varje match är som en slutspelsamatch nu så oerhört skönt att vinna. Vi har spelat bra och vi har trott på det hela tiden. Vi bestämde oss verkligen inför tredje att vi skulle vända det. Janne har varit hur bra som helst de senaste matcherna, så honom ska vi tacka, säger Fredrik Forsberg till C More.

– Jag tycker vi har tillräckligt med chanser som vi inte lyckas ta tillvara på. Jag tycker vi inte har det riktigt idag som vi hade mot Frölunda. Det är 18 omgångar kvar så man kan inte dra för stora växlar av det här, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till C More.