Sök
Daniel Viksten
Bildbyrån
SHL

Målskytten som blev defensivspecialist: "Komplett spelare"

Han värvades som målskytt och poängspelare - men har blivit en defensivspecialist. Daniel Viksten har omvänt sina tvivlare och spelat till sig ett nytt kontrakt i Färjestad. Och nu är han tillbaka i en offensiv roll.

– Det har varit en omställning, säger han till hockeysverige.se.

Daniel Viksten har blivit den perfekta vikarien. Där det saknas spelare går han in och gör ett jobb och tränaren vet vad han får i varje match. När han kom till Färjestad var det som en tilltänkt offensiv spetsspelare. Och en spetsspelare har han blivit - men i defensiven.


30-åringen har sedan flytten till Färjestad fått en ny roll och har med den blivit en bättre hockeyspelare.

– Det har varit en omställning, men det har samtidigt varit ganska kul att få bidra med något nytt till laget. Jag känner att jag blivit en komplett spelare nu. Jag har fått spela mycket boxplay och det är också kul. Men samtidigt vill jag bidra framåt också, absolut, men när man spelar i ett lag som vinner så mycket som vi gör är det viktigaste att alla bidrar med något till laget, säger han till hockeysverige.se.

Är du förvånad över hur bra du klarat omställningen?

– Jag har ju mest spelat i offensiva situationer innan, så det är klart det har varit svårt. Men jag har försökt spela intensivt hela tiden och jobbat hårt över hela banan. Nu handlar det mer om att jag ska tänka till lite mer i defensiv zon. Jag har verkligen utvecklats som spelare under de här åren.

TAGIT ÖVER SKYTTEKUNGENS ROLL

Både på allsvensk nivå och i SHL har Daniel Viksten varit uppe och nosat på 40 poäng. Men trots sin tidigare offensiva stjärnstatus hade han inga problem med att köpa den nya rollen i Färjestad.

– Inte direkt. Det är bara att kolla på den forwardsuppsättning vi har. Det är väldigt tufft om platserna i powerplay exempelvis. Det är rätt många som vill spela där. Då handlar det bara om att köpa sin roll fullt ut.

Daniel VikstenDaniel VikstenBildbyrån

Men nu är Daniel Viksten tillbaka som poängspelare igen. I Michael Lindqvists frånvaro har Mora-sonen tagit storstjärnans roll i kedjan med Gustav Rydahl och Marcus Nilsson  och powerplayspecialistens roll i numerärt överläge.

– Ja, nu har jag ju fått ta "Linkans" roll i powerplay. Där hade jag inte stått på ett tag, så det är lite ovant. Det kommer ta några matcher innan man kommer in i det fullt ut. Jag har inte riktigt kommit till de lägen jag vill i powerplay. Men det blir en omställningstid, det gäller att ha tålamod.

Hur tufft är det ändå att tappa Lindquist resten av säsongen?

– Det är såklart jättetråkigt, och oturligt för "Linkan" framför allt. Det hade varit kul att se honom en hel säsong. Det är den offensivt bästa forwarden i SHL så det är såklart ett tungt tapp.

FORMSTARK

Men i skyttekung Lindqvists frånvaro har Daniel Viksten onekligen tagit tillvara på chansen att få spela högre upp i den offensiva hierarkin igen. Han har gjort fyra poäng på tre matcher intill "Lilliz" och Rydahl.

– Det har känts bra nu på slutet. Jag har kommit in i det bra tycker jag och det är roligt att spela med dem. Det är två skickliga forwards och jag ska väl fokusera på att göra mitt. Jag ska vara intensiv och vinna puckar högt upp och sen får "Lilliz" sköta det mesta med pucken.

Han har varit skaplig den här säsongen.

– Ja, han ser väldigt pigg ut varje match. Jag tycker det ser ut som att han hittat en nivå till i spelet, framför allt i fem mot fem. Han ser väldigt pigg ut, säger Viksten om poängligaledaren.

Daniel Viksten och den nu skadade Michael Lindqvist.Daniel Viksten och den nu skadade Michael Lindqvist.Foto: Bildbyrån

Om det fanns några som tvivlade på Daniel Viksten på grund av att han inte tog den offensiva spetsroll som det var tänkt, har han nog motbevisat de tvivlarna nu. Faktum är att han till och med spelat till sig ett nytt kontrakt med Färjestad som presenterades häromdagen. Han blir kvar en tredje säsong i det guldtörstande Karlstadlaget.

– Det var ganska självklart. Jag ville vara kvar och det gick ganska snabbt också, när det stod klart att Färjestad ville ha kvar mig också. Det kändes rätt.

Du har varit ganska länge i dina klubbar, förutom den korta sejouren i Malmö. Värdesätter du trivsel och trygghet mycket, eller är det bara en slump att det blivit så?

– Jag vet inte riktigt. Det är klart det handlar en del om trivsel, både hur man trivs utanför isen och med laget och det är klart att det ger en trygghet att vara kvar i samma lag. Det känns väldigt bra här.

DET BLIR GULDNYCKELN

Förra säsongen vann Färjestad SHL men åkte ut i semifinalen mot Djurgården. Nu ser Daniel Viksten framför allt en aspekt som talar för att de ska kunna gå längre i vår.

– Bredden på forwardssidan. Vi hade en bra bredd förra året också men nu har vi fyra väldigt bra kedjor. Det är ett tungt tapp med Lindqvist men det är bara att peka på kedjan med Linus (Johansson), (Per) Åslund och (Victor) Ejdsell så har vi en toppkedja i serien där också. Vi har många som kan avgöra matcher.

– Men i slutändan behöver vi tajta till det lite mer bakåt. Vi vet att vi har offensiven men i slutspelet blir det sällan mycket mål, utan det är ofta powerplay eller liknande som avgör. Vi vet att vi har två grymma målvakter också, så vi behöver tajta till defensiven och få ett riktigt vasst PP.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten